Connect with us

ALGEMEEN

Welke NFL-club is de kampioen zonne-energie?

Gepubliceerd

op

Welke NFL-club is de kampioen zonne-energie?

Welke NFL-club is de kampioen zonne-energie?

Welke NFL-club is de kampioen zonne-energie?

Eén NFL-stadion is de duidelijke leider als het gaat om het opwekken van zonne-elektriciteit. Speelt jouw favoriete team daar?

De grootste wedstrijd in het voetbal is dit weekend en mensen van over de hele wereld zullen afstemmen om de advertenties, de rustshow en (hopelijk) een fantastische wedstrijd te bekijken. Een ding dat deze zondag niet te zien zal zijn, is een grote zonne-installatie. Hoewel het misschien belachelijk is om zoiets te verwachten, zijn stadions die worden gebruikt door clubs uit de National Football League eigenlijk heel natuurlijk geschikt voor het opwekken van zonne-energie.

Naast hun grote daken hebben ze vaak grote parkeerplaatsen, overdekte loopbruggen, luchtbruggen, bijbehorende conferentiecentra en tal van extra ruimtes voor zonnepanelen. In werkelijkheid hebben veel NFL-stadions al enorme zonnepanelen.

Veertien van de 30 NFL-stadions hebben zonnestelsels. Hoewel het een beetje moeilijker is om rechtstreekse games voor zonne-installaties op te zetten dan voor de 14 playoff-teams van dit jaar, kunnen we niettemin een kampioen van de allereerste Solar Bowl uitroepen.

Stadions zijn geschikt voor zonne-energie

Een noodzaak voor zonne-energie is een groot gebied met een over het algemeen vrij zicht op de zon. Denk aan de zonnepanelen die steeds vaker op de daken van huizen worden geplaatst. Daken zijn een geweldige optie voor zonne-energie omdat ze open zijn en er veel schaduw werpende belemmeringen zijn. Het is ook de reden waarom oude stortplaatsen worden gereïncarneerd als zonnevelden.

Stadions zijn vaak groter dan aangrenzende gebouwen en worden omringd door hectares parkeerplaatsen. Dat is veel goed, onbeschadigd onroerend goed.

Aan de andere kant kost het hosten van een groot evenement zoals een NFL-game veel energie. Veel. In 2013 had het AT&T Stadium, de thuisbasis van de Dallas Cowboys, tot 10 megawatt elektriciteit nodig om lampen, concessies, airconditioning en andere stadionactiviteiten aan te drijven. Destijds werd gemeld dat Liberia, een land met toen meer dan 4 miljoen mensen, niet genoeg elektriciteit had kunnen opwekken om het stadion met 80.000 mensen te laten draaien. (Dat aantal is piekvraag. Het stadion gebruikt aanzienlijk minder terwijl het leeg staat. Hoe dan ook, het is veel elektriciteit.)

Welke stadions hebben de meeste zonne-energie?

Terwijl ongeveer de helft van de NFL-stadions is overgestapt op zonne-energie om hun grote vraag naar energie te compenseren, springen er vier uit boven de rest.

De vier beste stadions voor zonne-energie

  • De vierde plaats in de Solar Bowl van dit jaar gaat naar Gillette Stadium, de thuisbasis van de New England Patriots, met een installatie van 525 kilowatt van 2556 panelen die onderdompelen in die beroemde New Englandse zon. De panelen zijn meestal gemonteerd op het aangrenzende winkelcentrum Patriots Place, maar aangezien het naast de deur is en duidelijk gerelateerd is aan het stadion, zullen we het hier tellen. De panelen produceren elk jaar ongeveer 625.000 kilowattuur elektriciteit, wat ongeveer 30 procent van het energieverbruik van Patriots Place zal dekken.
  • Lumen Field in Seattle is de thuisbasis van de Seahawks en 3.750 zonnepanelen die 2,5 acres [PDF] van het dak van het gekoppelde congrescentrum beslaan. Ze leveren jaarlijks 830.000 kilowattuur elektriciteit, genoeg om 95 huishoudens in Seattle een jaar lang te laten draaien. Ondanks de reputatie van bewolkt weer, staat het stadion van Seattle op de derde plaats in de Solar Bowl.
  • De tweede plaats in de Solar Bowl is het Mercedes-Benz Stadium van de Atlanta Falcons. Het stadion van 2017 beschikt over ongeveer 4.000 panelen met een productiecapaciteit van 1,3 megawatt. Per jaar genereert het een opmerkelijke 1,6 miljoen kilowattuur elektriciteit per jaar, genoeg om negen Falcons-thuiswedstrijden van stroom te voorzien.
  • De Solar Bowl-kampioen is zonder twijfel Lincoln Financial Field, de thuisbasis van de Philadelphia Eagles. Elfduizend zonnepanelen op het stadion en boven parkeerterreinen hebben een vermogen van 3 megawatt. Het dekt jaarlijks ongeveer 33 procent van de energiebehoefte van het stadion en meer dan genoeg energie om de thuiswedstrijden een jaar lang te laten draaien, zei een teamvertegenwoordiger in een e-mail. Het grootste deel van de panelen beslaat een parkeerplaats, waar ze zonne-energie geven, maar beschutting bieden tegen regen en sneeuw. Lincoln Financial Field steekt met kop en schouders uit boven de rest.

De rest

Levi’s Stadium (San Francisco 49ers) valt buiten de top vier met een installatie van 375 kilowatt van 1.180 panelen die het, samen met andere duurzaamheidselementen, het eerste stadion met een gouden LEED-classificatie opleverden. M&T Bank Stadium (Baltimore Ravens) installeerde in 2016 1.200 zonnepanelen. De capaciteit van de installatie was niet publiekelijk bekend, hoewel de panelen twee jaar nieuwer waren dan die in San Francisco, dus het kan iets meer elektriciteit opwekken dan Levi’s Stadium.

MetLife Stadium (thuisbasis van de New York Jets en New York Giants) heeft 1.350 zonnepanelen met een capaciteit van 350 kilowatt die rond de rand van het stadion zijn gebouwd en die het stadion van elektriciteit voorzien. Volgens een woordvoerster van NRG Stadium (thuisbasis van de Houston Texans) zijn er 599 zonnepanelen met een capaciteit van 180 kW geplaatst op looppaden die het stadion binnenkomen.

Volgens een persbericht van de Kansas City Chiefs werd in 2014 75 kilowatt aan zonnepanelen geïnstalleerd op GEHA Field in Arrowhead Stadium (thuisbasis van de Kansas City Chiefs) in het stadion en aangrenzende complexen. Volgens de persaankondiging wekten de panelen genoeg elektriciteit op om elk jaar 1,5 miljoen brats te koken, hoewel het onduidelijk is of de vooruitgang in de kooktechnologie van brats door de jaren heen van invloed is geweest op dat cijfer.

Verrassend genoeg kan het moeilijk zijn om informatie te vinden over de installatie van zonnepanelen in stadions, ondanks het feit dat je zou verwachten dat teams hun prestaties aankondigen vanaf de daken van hun met zonne-energie bedekte wandelpaden. (Het kan ook moeilijk zijn om een ​​echte persoon te bereiken aan het einde van een schakelbord buiten het seizoen.)

Zonnepanelen zijn geïnstalleerd in Bank of America Stadium (thuisbasis van de Carolina Panthers), FirstEnergy Stadium (thuisbasis van de Cleveland Browns), Ford Field (thuisbasis van de Detroit Lions) en Heinz Field (thuisbasis van de Pittsburgh Steelers), maar geen van de stadions heeft de informatie openbaar gemaakt of gereageerd op verzoeken om meer informatie.

De Indianapolis Colts hebben ook zonnepanelen op hun oefenfaciliteit en hoofdkantoor, maar ze bevinden zich op grote afstand van hun thuisstadion, Lucas Oil Stadium.

Veertien stadions, waaronder het SoFi Stadium in het zonnige Los Angeles, waar dit jaar de Super Bowl wordt gehouden, hebben geen zonnepanelen. Zodra het nieuws bekend wordt over de prestigieuze nieuwe Solar Bowl van dit jaar, is het bijna gegarandeerd dat de resterende stadions zich haasten om te zien wie de kampioenen van dit jaar in de Super Bowl kan verslaan.

Trending