Iedereen, op een enkeling na, krijgt er vroeg of laat last van. Haaruitval, een naar achter trekkende haargrens of haar dat dunner wordt. Wetenschappers zijn inmiddels bezig met een medicijn tegen kaalheid. Volgens de Japanners ligt de oplossing ergens anders, namelijk bij – hoe kan het ook anders – wasabi! Echter, zit er wel een addertje onder het gras. Zo gaat het niet om het eten van het groene goedje, maar schijnt het goed te zijn om het pittige spul op je hoofd te smeren.

Wasabi tegen kaalheid

Volgens een Japans Wasabi bedrijf, zorgt het smeren op je hoofd ervoor dat je haar tot 3 keer sneller groeit dan het gebruik van minoxidil. Dit zou komen door de chemicaliën die zich in de plant bevinden. Voordat je bij de all you can eat sushi jezelf helemaal insmeert met wasabi, is het wel belangrijk om te weten dat het om het echte spul gaat. Vaak wordt bij supermarkten of restaurants namaak wasabi verkocht. De real deal is ook aanzienlijk duurder dan de namaak versies. Zo kunnen de prijzen oplopen tot wel €550 per kilo.

Bovendien is er geen wetenschappelijk bewijs voor de beweringen van het Japanse bedrijf. Dus mocht je in de situatie komen dat je echte wasabi aantreft, test het uit in de naam der wetenschap. Met een terugtrekkende haargrens heb je immers niet veel te verliezen.