Connect with us

Alles

Waarom mensen bij wie planten altijd dood gaan het allerleukst zijn

Gepubliceerd

op

Naast dat planten functioneel zijn in huis, zijn ze ook perfect om het huis sfeer en karakter mee tegen. Maar wanneer je thuis een eigen groene oase hebt gecreëerd, is het natuurlijk wel zo handig om de planten iedere week te voorzien van water. In de meeste huishoudens komt het wel eens voor dat er een plant dood gaat. Niet ideaal en natuurlijk zonde van het geld want een huis met planten is wel zo gezellig.

Maar wat zegt nou over je persoonlijkheid wanneer je planten constant maar dood gaan?
Gelukkig is het helemaal geen slecht nieuws als de planten regelmatig bij jou sneuvelen. Volgens onderzoek zou dit zelfs positief nieuws betekenen! Lees hieronder maar eens wat het zegt over je persoonlijkheid.

1. Grote kans dat je meer tijd in andere dingen steekt
Contact houden met vrienden, familie of kennis vind je waarschijnlijk heel belangrijk. Sterker nog, bepaalde zaken in jouw leven hebben veel hogere prioriteit dan de plantjes water geven. Het gevolg hiervan is dat jij wel eens vergeet om je groene oase thuis water te geven.

2. Je doet het liefst altijd leuke dingen en dan voornamelijk buiten de deur.
Jij bent zo’n ‘outgoing’ persoon die het liefst naast je werk of studie op pad is om leuke dingen te doen. Je vrije tijd weet je daarom altijd goed de besteden. Dit zorgt er wel voor dat het bijna niet voorkomt dat je een hele dag thuis bent of eens een avondje op de bank hangt. en ja, je raad het al, dan wil het er nog wel eens bij in schieten om de planten te voorzien van hun brandstof.

3. Wanneer je dan wel thuis bent besteed je het liefst aandacht en tijd aan jezelf.
Maar wanneer je dan wel thuis bent, zorg je het liefst even goed voor jezelf. Heerlijk ontspannen na bijvoorbeeld een drukke werkdag of even bijkomen van gisterenavond toen je net even ‘iets’ te diep in het glaasje had gekeken. je raad het al, je prioriteiten liggen net even ergens anders dan bij de plantjes. Helemaal niet erg natuurlijk om goed voor jezelf te zorgen, maar het gevolg is wel dat je planten sneller zullen vergaan als je ze niet op tijd wat te drinken geeft.

4. Stiekem wit je het al. Je bent een klein beetje chaotisch. Helemaal niet erg, want dat betekent dat je een creatieve persoonlijkheid hebt.
Wie een zeer gestructureerd leven leidt weet wanneer wanneer en en op welke dag de planten moeten drinken. Maar laat jouw persoonlijkheid nou net een beetje chaotisch zijn. Slecht? Nee hoor, dit maakt jou namelijk een creatieveling wat hartstikke goed is.

5. Wanneer je eenmaal accepteert fat het leven niet perfect is wordt het veel makkelijker.
Je weet dondersgoed dat je beter voor je groene vriendjes zou moeten zorgen. In een ideale wereld misschien, maar niet in die van jou. Misschien doe je het al, maar je zal moeten accepteren dat het leven nou eenmaal niet perfect is. Accepteer gewoon dat je nooit de zwarte band plant verzorging zult halen en maak je niet meer druk om imperfecties, uiteindelijk zal jou dit een gelukkiger mens maken!

Trending