Connect with us

HILARISCH

Waarom het dure hotel van Disney voor controverse zorgt, wordt onthuld in Star Wars: Galactic Starcruiser.

Gepubliceerd

op

Waarom het dure hotel van Disney voor controverse zorgt, wordt onthuld in Star Wars: Galactic Starcruiser.

Met Disney’s Galactic Starcruiser kun je aan boord gaan van een echte replica van een Star Wars-schip, maar het kost meer dan een paar Republic-credits

Vanaf 1 maart kun je honderden dollars betalen voor een reis van twee nachten, maar is het het waard?

Als Disney’s langverwachte Star Wars: Galactic Starcruiser volgende maand voor het publiek wordt geopend, kun je leven in het prachtige universum dat George Lucas in 1977 creëerde. Dit themahotel is alleen te zien in Disney World in Florida, waar het onderdeel van Galaxy’s Edge (ook bekend als Star Wars Land) en heeft tot controverse geleid.

Een groot deel van het probleem komt voort uit de prijs, aangezien een verblijf van twee nachten naar verluidt minstens $ 4.809 kost, en internetfeedback over deze attractie varieerde van bescheiden optimistisch tot fel negatief. Het nam een ​​scherpe wending nadat Disney in december een promotiefilm uitbracht, waarbij mensen het uiterlijk, de activiteiten en de toon van het hotel bekritiseerden. Hoewel het bedrijf de video verwijderde, was het kwaad al geschied, en sommige klanten meldden dat ze hun afspraken hadden afgezegd.

Het helpt niet dat de attractie grotendeels binnenshuis is en wordt geopend te midden van een pandemie die Disney dwong zijn parken in 2020 te sluiten. Genie Plus, het alternatief van het bedrijf van $ 15 tot $ 20 per dag voor FastPass, heeft ook kritiek gekregen.

Desondanks kan de aantrekkingskracht van een weekend in een sterrenstelsel ver, ver weg (van uw financiële zorgen) niet worden ontkend. Laten we de Galactic Starcruiser eens nader bekijken voordat u besluit uw zuurverdiende geld uit te geven aan dit Star Wars-avontuur.

Wat is de Galactic Starcruiser precies?

Het is een themahotel dat samenwerkt met Galaxy’s Edge om een ​​meeslepende ervaring te bieden in Disney World’s Hollywood Studios-park. Je blijft twee nachten, neemt deel aan een verscheidenheid aan Star Wars-thema-activiteiten en bezoekt de planeet Batuu (ook bekend als Galaxy’s Edge), waar je kunt deelnemen aan unieke missies en verzekerde attracties zoals Millennium Falcon: Smugglers Run en Rise of het verzet.

“Gedeeltelijk meeslepend live-theater, deels thematische sfeer en gastronomisch extravaganza, deels een echt rollenspel”, aldus Disney. Je kunt met personages op de kruiser omgaan en kiezen of je de regels van de Eerste Orde wilt volgen, het verzet wilt helpen bij een heimelijk complot of wilt samenwerken met de schurken van de melkweg.

Je lijkt ook niet de hele tijd met de verdieping bezig te zijn; u kunt gewoon ontspannen wanneer u maar wilt. Dit hoort tenslotte vakantie te zijn.

Wanneer wordt Galactic Starcruiser uitgebracht?

Op dinsdag 1 maart opent het hotel haar deuren.

Hoeveel kost het om op de Galactic Starcruiser te blijven?

De prijs is afhankelijk van het aantal bezoekers en de hut die u kiest, maar het zal kostbaar zijn. Volgens de voorbeeldprijzen van Disney betalen twee gasten $ 4.809 voor een excursie van twee nachten, of $ 1.209 per nacht.

Naarmate uw feest groter wordt, nemen de kosten per persoon af: drie bezoekers (twee volwassenen en één kind) kosten in totaal $ 5.299 of $ 889 per nacht, terwijl vier gasten (drie volwassenen en één kind) in totaal $ 6.000 of $ 749 per nacht kosten.

De vermelde prijzen zijn voor reguliere hutten die plaats bieden aan maximaal vijf personen. De website heeft nog geen prijzen voor de mooiere Galaxy Class Suite (die plaats biedt aan vier personen) en Grand Captain Suite (die plaats biedt aan maximaal acht passagiers). Disney heeft niet gereageerd op een verzoek om aanvullende informatie over de kosten.

Wat gebeurt er tijdens mijn verblijf op de Galactic Starcruiser?

Je verblijf lijkt wat druk te zijn op basis van de voorbeeldroute. Elke activiteit duurt ongeveer 30 minuten en het diner duurt een uur en 30 minuten. Disney heeft aangegeven dat er onverwachte verdiepingsmomenten kunnen optreden, dus er zit zeker veel speelruimte in deze interactieve immersieve theaterervaring.

De eerste dag

Je middag bestaat uit oriëntatie op het schip, lichte versnaperingen, het leren spelen van sabacc (het kaartspel dat door Han Solo en Lando Calrissian in Solo wordt gebruikt), een verzameling (appèl) en de begroeting van de kapitein.

Op de avond van de eerste dag is er een feest met livemuziek en “outer rim regalia” (wat klinkt als een modeshow).

Dit wordt gevolgd door je eerste “verrassende” verdiepingsmoment, waarin je een test doorstaat om lid te worden van een elite-smokkelbende of een verstekeling te verbergen om het verzet te helpen, en zo lid te worden van een groep. Het is niet bekend hoeveel opties je nog hebt, of je voor latere verdiepingsmomenten in deze keuze vastzit, of hoeveel je verblijf er door wordt beïnvloed.

Daarna kun je bridgelessen volgen en genieten van speciaal atriumentertainment tot 20:45 uur. zodra dit is voltooid. Daarna lijkt het alsof je vrij bent om over het schip te zwerven zoals je wilt.

Dag 2: Ik hoop dat je niet te laat bent opgebleven om over het schip te dwalen, want het ontbijt is om 7 uur. Een ochtendtour naar Batuu (Galaxy’s Edge) en gegarandeerde toegang tot Rise of the Resistance volgt.

Hierna stelt Disney voor om een ​​diefstal te plegen of een ruimtevaartuig van de First Order te nemen.

Daarna kun je Millennium Falcon: Smuggler’s Run rijden en dineren in Docking Bay 7 Food and Cargo. Als je ervoor kiest, kun je dit lunchtegoed gebruiken om te eten in een ander deelnemend Disney’s Hollywood Studios-restaurant, maar het zou de Star Wars-ervaring verpesten.

Voor het avondeten keer je terug naar de Halcyon en neem je deel aan lichtzwaardtraining, een droid-racewedstrijd, het bouwen van modelschepen en een sabacc-toernooi.

Deze avond zal gevuld zijn met cocktails en het Taste Around the Galaxy-avondmaal, in de aanloop naar wat lijkt het hoogtepunt van het verhaal te zijn, wanneer je ofwel je overval kunt beginnen of een gestolen schip aan boord kunt brengen.

Het evenement wordt afgesloten met een “spectaculaire climax” die tot 23.00 uur zal duren, maar het is niet bekend wat het zou inhouden. Terwijl John Williams’ The Throne Room uit de medailleceremonie van A New Hope speelt, zal de cast met wie je de afgelopen twee dagen hebt doorgebracht, waarschijnlijk buigen.

3e dag

Het ontbijt wordt een uur geserveerd vanaf 8.30 uur en eindigt om 9.30 uur voordat je terugkeert naar de terminal. Deze telt niet, maar je krijgt een paar minuten om je over te geven aan je Star Wars-fantasieën voordat je terugkeert naar de realiteit.

Wat voor eten wordt er geserveerd op de Galactic Starcruiser?

Een Galactic Starcruiser-pakket omvat twee ontbijten, twee lunches, twee diners en één snelle maaltijd (inclusief een voorgerecht en drankje) per bezoeker, en Galaxy’s Edge bood ons een idee van Disney’s Star Wars-geïnspireerde gerechten. Niet-alcoholische en alcoholische dranken worden apart in rekening gebracht.

Ontbijt en lunch worden geserveerd in de Crown of Corellia Dining Room, en ze klinken als gewone hotelgerechten (met wat thematisch geschikte blauwe melk).

De diners lijken dramatischer, met “een spectaculair muzikaal optreden van een kosmische beroemdheid” op de eerste avond. Het avondmaal op dag 2 bestaat uit drie maaltijden “geïnspireerd door de geologie en atmosfeer van prominente bestemmingsplaneten in de melkweg”, aldus het menu. Dus Tatooine-toasties, Coruscant-kaas en Mon Calamari-schaaldieren, of iets dergelijks, moeten op het menu staan.

Wat is dit over een realistische lichtzwaard die ik heb gehoord?

Je zult op een gegeven moment met Rey rennen en ze zal Disney’s sjieke nieuwe lichtzwaard hanteren, compleet met intrekbaar, intern verlicht mes. Degene die je gebruikt voor lichtzwaardtraining hebben de meer standaard oplichtende plastic sticks, dus je kunt er niet mee rondzwaaien (wat best cool is, maar niet nieuw).

Is de Galactic Starcruiser een goede investering?

De eerste recensies van IGN en Den of Geek waren bemoedigend, hoewel verschillende aspecten van hun ervaring onvolledig waren en de auteurs geen honderden dollars betaalden voor hun verblijf.

Toen de prijs afgelopen zomer werd gepubliceerd, waren fans verontwaardigd, en $ 5.000 tot $ 6.000 is ongetwijfeld een grote investering voor een hotelverblijf van twee nachten. Je zou voor een fractie van de kosten meerdere dagen in een van Disney’s parken kunnen doorbrengen als je een vakantie met Disney-thema wilt hebben.

Het is echter onmogelijk om te beoordelen hoe overtuigend Galactic Starcruiser is totdat het volledig operationeel is en individuen hun verhalen vertellen. Het kan de meest ongelooflijke Star Wars-ervaring zijn die je ooit hebt gehad, of het kan gewoon een vreemd, vreemd weekend zijn. We zullen deze gids bijwerken nadat CNET de beoordeling heeft voltooid en betalende bezoekers hun mening zijn gaan delen.

Zit er een verhaal achter Galactic Starcruiser?

Ja dat doet het. De Halcyon, een Corellian MPO-1400 geëxploiteerd door Chandrila Star Line, is een luxe starcruiser bedoeld om tegemoet te komen aan de bovenlaag van de Star Wars-melkweg.

De in-universum blurb stelt: “Je vaart naar de verste uithoeken van de melkweg in legendarisch comfort en stijl.” “De starcruiser, die onlangs is gerepareerd en opnieuw ingericht, combineert moderne voorzieningen met de romantiek van het tijdperk van verkenning.”

Sinds het is verschenen in eerdere verhalen die zich afspelen in het tijdperk van de Hoge Republiek (ongeveer 200 jaar vóór The Phantom Menace) en de Galactic Starcruiser-verhaallijn zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van The Last Jedi en The Rise of Skywalker, is dit schip al honderden jaren in de vaart. jaren in het universum. Dit plaatst het 30 jaar na Return of the Jedi, tijdens het gevecht met de First Order (of 64 jaar na The Phantom Menace).

De geschiedenis van het ruimteschip wordt onderzocht in Marvel’s Halcyon Legacy-stripboek, waarin personages zoals Anakin Skywalker, Padmé Amidala en Lando Calrissian avonturen beleven op het ruimtevaartuig in verschillende tijdperken.

Shug Drabor, een Anzellan zoals de legendarische Babu Frik uit The Rise of Skywalker, ontwierp de Halcyon. In het eerste nummer van Halcyon Legacy en de nieuwste roman Midnight Horizon uit het High Republic-tijdperk, maakt hij zijn opwachting.

Zullen fans zich verkleden voor de Galactic Starcruiser?

Dat zullen ze zeker doen, en Disney moedigt hen aan om dit te doen. Veel fans hebben al kostuums en er zijn veel instructies om je eigen kostuums te maken. Star Wars-cosplay is een hoofdbestanddeel van conventies, dus veel fans hebben al kostuums.

Als je een Starcruiser-reservering hebt gekoppeld aan het e-mailadres dat aan je ShopDisney-account is gekoppeld, kun je ook een outfit bestellen via ShopDisney.com. Deze lijken van goede kwaliteit te zijn, maar ze zijn enigszins duur.