Connect with us

ALGEMEEN

Vrouw (23) kraakt haar nek en raakt deels verlamd

Gepubliceerd

op

Het kraken van je nek kan onschuldig lijken, maar het kan behoorlijke problemen opleveren. Dat ondervond ambulanceverpleegkundige Natalia Kunicki (23) uit Londen ook.

Na een avondje stappen lag ze op bed films te kijken met haar vriend. Ze kraakte haar nek en hoorde vervolgens een harde ‘krak’.

Niet vreemd
Ze voelde er in eerste instantie niks van en dacht er dan verder ook niet over na. Haar vriend keek haar ondertussen wel met grote ogen aan. “Was dat jouw nek?”, vroeg hij. Natalia lachte het weg, want haar gewrichten kraken doet ze wel vaker.

Vallen
Maar dat veranderde 15 minuten later toen ze uit bed stapte om naar de badkamer te gaan. Ze viel op de grond en kon haar linkerbeen niet bewegen. “Mijn vriend kwam om me op te pakken. Hij dacht dat ik dronken was, maar ik wist dat er iets niet klopte. Ik dacht dat ik gedrogeerd was, een verkrachtingsdrug kan namelijk ook voor verlamming zorgen.”

Negeren
Een hulplijn bellen wilde Natalia niet direct. Ze was die avond al op stap geweest en had al een aantal glaasjes op, en wilde niet dat haar collega’s haar in aangeschoten toestand zouden moeten helpen. Ze probeerde in slaap te vallen in de hoop dat de ‘drug’ de dag erna uitgewerkt zou zijn.

Goed mis
In slaap vallen lukte echter niet en daarom besloot het stel toch een ambulance te bellen. En dat was maar goed ook, want er bleek meer aan de hand te zijn. Een wervelslagader was bij het kraken van haar nek gescheurd en daardoor had ze een beroerte gekregen.

Herstel
Haar linker lichaamshelft is bijna volledig verlamd. Ondertussen lukt het Natalia om zo’n 5 minuten te lopen, maar de dokters weten niet hoe snel het herstelproces na de beroerte zal gaan. Natalia besloot haar verhaal te delen om anderen bewust te maken van beroertes bij jonge mensen. Nu maar hopen op een spoedig herstel.

Trending