Connect with us

ALLES

Vroege indrukken van de Samsung Galaxy S22 Ultra, die de S Pen heeft

Gepubliceerd

op

Vroege indrukken van de Samsung Galaxy S22 Ultra, die de S Pen heeft,

De Galaxy S22 Ultra ziet eruit als een volledige Galaxy Note-vervanging.

De Galaxy S22 Ultra ziet eruit als een volledige Galaxy Note-vervanging.

De nieuwste Ultra-smartphone van Samsung heeft, net als het vorige Note-apparaat van het bedrijf, een ingebouwde stylus.

De duurste niet-opvouwbare telefoon van Samsung is qua ontwerp geïnspireerd op het verleden van het bedrijf. De Galaxy S22 Ultra, die woensdag samen met de Galaxy S22, S22 Plus en de Galaxy Tab S8 werd gelanceerd, neemt praktisch de plaats in van de Galaxy Note in de reeks smartphones van Samsung. De Galaxy S22 Ultra heeft een startprijs van $ 1.200 (£ 1.149, of ongeveer AU $ 2.170) en zal beschikbaar zijn voor aankoop op 25 februari. Voorbestellingen worden momenteel geaccepteerd.

Het is de eerste Samsung-telefoon die is uitgebracht sinds de Galaxy Note 20 die niet alleen de S Pen ondersteunt, zoals de Galaxy S21 Ultra en Z Fold 3 doen, maar ook een fysieke sleuf biedt voor het opbergen van de stylus op de achterkant van de telefoon. Fans van de Galaxy S21 Ultra die het apparaat vorig jaar kochten, moesten de stylus apart aanschaffen en een telefoonhoesje kopen waarin de stylus past. Andere verbeteringen aan de telefoon zijn meer incrementeel van aard, zoals verbeteringen in de processor, camera en schermresolutie.

Op de vraag of het van plan was om in de toekomst meer Galaxy Note-telefoons aan te bieden, weigerde Samsung commentaar te geven op de kwestie. In een verklaring verklaarde Samsung dat de Galaxy Note nu wordt gezien als een “ervaring” in plaats van een productlijn, en dat het bedrijf van plan is om Note-liefhebbers in de toekomst naar de Galaxy S22 Ultra te leiden.

Met zijn introductie meer dan een decennium geleden was de Galaxy Note een gamechanger in de smartphonebusiness. Het maakte grotere schermen populair en Samsung scheidde de lijn nog verder door speciale functies op te nemen die op dat moment niet beschikbaar waren op andere Galaxy-telefoons.

De exacte locatie van de notitie is echter minder duidelijk geworden. Met de Galaxy S20 en S20 Ultra die in 2020 uitkomen, moet Samsung de Note-serie ertussen proppen. Het jaar 2021 werd volledig overgeslagen in de notitieregel. De Galaxy S22 Ultra lijkt daarentegen een langverwachte unie van de Note en de Ultra, wat een broodnodige combinatie blijkt te zijn.

Op de Galaxy S22 Ultra krijg je een meer Note-achtige ervaring.

Naast het bieden van volledige S Pen-functionaliteit en het bieden van een speciale opslagruimte in de telefoon, heeft Samsung verschillende verbeteringen aangebracht in de manier waarop de stylus werkt. Bovendien kan het handgeschreven notities omzetten in tekst in 88 verschillende talen, wat de latentie vermindert. Hoewel ik maar een korte kans had om de Galaxy S22 Ultra te gebruiken, voelde de S Pen soepel en responsief aan, en het was moeilijk te zeggen of hij anders was dan de S Pen die ik eerder had gebruikt.

Het heeft ook een meer gestroomlijnd uiterlijk dat hoekiger is in vergelijking met de gewone Galaxy S-telefoons. Ook heeft de Galaxy S22 Ultra scherpere randen en een meer hoekig uiterlijk dan de standaard Galaxy S telefoons. Vanwege het “notebook”-ontwerp waar Note-liefhebbers waarschijnlijk aan gewend zijn, kan het lezen en evalueren van documenten als gevolg van deze wijziging handiger zijn. Relatief gezien hebben de normale Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus, die beide woensdag door Samsung zijn gelanceerd, een meer afgerond uiterlijk.

Het is onmogelijk om het verschil te zien tussen de S22 Ultra en de Galaxy Note, en het is een visueel aantrekkelijk ontwerp dat goed werkt op zo’n enorme telefoon. Het onderscheidt de Ultra ook van de gewone S22 en S22 Plus, wat passend is gezien het aanzienlijke prijsverschil tussen de twee modellen. De S22 Ultra is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, groen en bordeauxrood.

De Galaxy Note- en Galaxy S Ultra-smartphones van Samsung staan ​​bekend om hun enorme schermen, en de Galaxy Note- en Galaxy S Ultra-modellen van dit jaar vormen daarop geen uitzondering. Net als de Galaxy S21 Ultra is het display van de Galaxy S22 Ultra 6,8 inch diagonaal en heeft het een QHD Plus-resolutie, net als de Galaxy S21 Ultra. Alle drie de nieuwe Galaxy-telefoons hebben de mogelijkheid om de verversingssnelheid van hun schermen te verhogen tot 120 Hz, wat soepeler scrollen mogelijk maakt.

Samsung introduceert ook een nieuwe functie genaamd “Vision Booster”, die automatisch de kleur en het contrast van je scherm aanpast op basis van je omgeving. Als gevolg hiervan zouden donkere momenten in films en tv-shows draaglijker moeten zijn om naar te kijken. Het is beschikbaar op alle drie de Galaxy S22-varianten, maar volgens Samsung bieden de Ultra- en Plus-modellen de helderste schermen die het bedrijf ooit heeft geproduceerd.

Een vergelijkbare camera met verbeterde mogelijkheden voor nachtfotografie

Op papier lijkt de camera van de Galaxy S22 Ultra erg op de camera van de Galaxy S21 Ultra, wat een goede zaak is. Met een achteruitrijcamera met vier lenzen kunt u beelden met een hoge resolutie vastleggen. De hoofdsensor is 108 megapixel en er zijn ook twee 10 megapixel telelenzen en een 12 megapixel ultragroothoekcamera aan de achterkant. Als je de Galaxy S22 Ultra vergelijkt met zijn voorganger, hebben de groothoek- en telelenzen een iets bredere beeldhoek dan voorheen.

Samsung daarentegen stelt dat er nog andere verbeteringen zijn waardoor het toestel beter in staat zou moeten zijn om ’s nachts te fotograferen en meerdere onderwerpen in beeld te brengen. Ondanks dat er nieuwe mensen op het toneel verschijnen, kan de Galaxy S22 Ultra het kader van maximaal tien onderwerpen tegelijk identificeren en wijzigen. Volgens Samsung betekent dit een flinke boost ten opzichte van de vorige generatie.

Bovendien promoot Samsung het potentieel van de telefoon om betere foto’s en video’s te maken bij weinig licht. Om de helderheid te verhogen, gebruiken alle nieuwe Galaxy S22-telefoons van Samsung een techniek die bekend staat als pixelbundeling, waarbij meerdere pixels worden gegroepeerd om een ​​enkele grotere pixel te vormen. Deze procedure is op zichzelf niet nieuw voor Samsung-smartphones. Maar wat volgens Samsung de S22-reeks onderscheidt, is de manier waarop pixelbinning wordt gecombineerd met de resolutie van de hoofdcamerasensor van de telefoon om respectievelijk de helderheid en duidelijkheid te vergroten.

De Galaxy S22 Ultra, die een grotere primaire sensor van 108 megapixels heeft dan de Galaxy S22 en S22 Plus, zou in deze categorie een voordeel moeten hebben ten opzichte van de S22 en S22 Plus, ondanks het feit dat deze procedure op alle camera’s werkt. Ter vergelijking: de andere twee S22-telefoons hebben elk een hoofdcamera met een resolutie van 50 megapixels.

Dankzij de verbeterde CPU van de S22 is de portretmodus nu ook ’s nachts beschikbaar en Samsung gelooft dat de nieuwe verwerkingsalgoritmen van de camera ook de details zullen verbeteren. De camera op de S22 Ultra kan ook vier keer zoveel gegevens verzamelen als het vorige model, wat zou moeten resulteren in algehele verbetering van de beeldkwaliteit.

Bij het opnemen van video hebben alle drie de telefoons de mogelijkheid om meerdere belichtingen samen te stellen in een enkel frame om de helderheid te vergroten, en om de optimale framesnelheid voor de situatie te kiezen op basis van het beschikbare licht.

Maar als het gaat om de features die de Ultra echt onderscheiden van de normale Galaxy S22 en S22 Plus, is er sinds vorig jaar niet veel veranderd. Volgens onze tests lijken de algemene verbeteringen van de beeldkwaliteit van Samsung van toepassing te zijn op alle nieuwe Galaxy-modellen. De 108-megapixellens, extra telelens en 10x optische zoom blijven de belangrijkste onderscheidende factoren, wat een teleurstelling kan zijn voor diegenen die een grotere sprong willen zien, zoals de nieuwe 200-megapixel beeldsensor van Samsung in de S22 Ultra-camera .

processor en andere technische informatie.

De Snapdragon 8 Gen 1-processor van Qualcomm zal de Galaxy S22-serie aandrijven in de Verenigde Staten en andere landen waar de Exynos-processor van Samsung niet beschikbaar is. Een batterij van 5.000 mAh voedt de Galaxy S22 Ultra, net als de Galaxy S21 Ultra, en wanneer hij is aangesloten, kan hij snel opladen tot 45 watt aan, wat sneller is dan standaard opladen. De instapvariant heeft 8 GB RAM en 128 GB interne opslag, terwijl de topconfiguratie 12 GB RAM en 1 TB interne opslag zal hebben.

Veel van deze verbeteringen, zoals snellere CPU’s en scherpere camera’s, zullen naar verwachting worden opgenomen in de volgende generatie smartphones en tablets. Het zijn echter de nieuwe Note-achtige mogelijkheden van de Ultra die hem onderscheiden van de rest van de S22-reeks, evenals de rest van de premium telefoonmarkt in het algemeen.