Connect with us

ALLES

Uncharted 4’s post-credits scene, Easter eggs en game cameo worden allemaal in detail uitgelegd.

Gepubliceerd

op

Uncharted 4’s post-credits scene, Easter eggs en game cameo worden allemaal in detail uitgelegd.

Uncharted 4's post-credits scene, Easter eggs en game cameo worden allemaal in detail uitgelegd.

Uncharted 4’s post-credits scene, Easter eggs en game cameo worden allemaal in detail uitgelegd.

In Uncharted speelt Tom Holland de rol van Nathan Drake, maar hoe verschilt de knipoog van de film naar de games — en duidt het op een mogelijk vervolg — van de games zelf?

Het is onduidelijk of de nieuwe Uncharted-film een ​​scène na de aftiteling heeft. Ja, zonder twijfel! Kijken we naar iets dat een eerbetoon is aan de originele gameserie en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt voor een vervolgfilm met nog meer Tom Holland als schattenjager Nathan Drake? Maar dit is natuurlijk waar!

Uncharted draait momenteel in de bioscoop in het Verenigd Koninkrijk en zal op 18 februari in de Verenigde Staten verschijnen. Regisseur Ruben Fleischer regisseert de film, die gebaseerd is op een reeks Sony PlayStation-games ontwikkeld door Naughty Dog (Venom, Zombieland). Met Mark Wahlberg als Sully en Sophia Ali als Chloe Fraser, speelt Holland mee in de film, met ook Tati Gabrielle en Antonio Banderas als de schurken. Het is geen directe aanpassing van een van de games, maar vertelt eerder de verdieping van Drake’s oorsprong vanaf het begin der tijden. We zullen zien, maar het leent wel enkele van Nathan Drake’s meest memorabele momenten en gooit een paar paaseieren in voor fans, samen met een belangrijke gastster-optreden – lees verder voor meer details en spoilers!

Voordat we bij de aftiteling komen, eindigt de film met een korte scène die de mogelijkheid van een vervolg plaagt. Onze eerste blik is van een onzichtbare man die verwelkt in een onvoorstelbaar vreselijke gevangenis die, ondanks zijn algemene lelijkheid, een verrassend goede postdienst lijkt te hebben: de mysterieuze figuur schrijft een ansichtkaart naar Nathan, en het is duidelijk de bedoeling dat we geloven dat het zijn lang verloren gewaande broer Sam die de brief schrijft. In de games is dit een eerbetoon aan de achtergrondverhalen van de familie Drake, waarin wordt aangenomen dat Sam stierf terwijl hij probeerde te ontsnappen uit een gevangenis die vergelijkbaar is met die waarin hij momenteel opgesloten zit.

Het moment tijdens de mid-credits

Dan beginnen de credits te rollen en worden we getrakteerd op een meer substantiële plaag. Ook al hebben we Pilou Asbk niet in de film gezien, fans van Game of Thrones en Borgen zullen merken dat de Deense acteur naast Holland en Wahlberg in de aftiteling te zien is, ondanks het feit dat de film hem niet in de hoofdrol heeft. Dat komt even later aan bod in de mid-credits-reeks, waarin Holland en Asbk elkaar ontmoeten in een louche pub.

Asbok portretteert een schurk die Gage heet en een ooglapje en een verguld pistool draagt. Gage is op jacht naar de ring die Drake om zijn nek draagt, waarvan hij denkt dat deze van een man is die Roman heet. Pistolen worden getrokken en geweren worden zwaaiend, en Drake kan alleen ontsnappen met de ring dankzij zijn snelle vingers en de late komst van Sully, Drake’s oude mentor en vriend (compleet met kat, snor en pistool).

Het duo stormt de bar uit en wordt opgewacht door een groep… We zullen moeten wachten tot het vervolg om erachter te komen, maar op basis van hun reacties ziet het er niet goed uit. Dat is natuurlijk in de veronderstelling dat Sony besluit een vervolg uit te brengen.

Dat dit kleine mini-avontuur iets te maken heeft met een oude nazi-kaart weten we niet, maar Sully beweert dat het ‘de grote’ is. De game Uncharted: Drake’s Fortune, waarin misdaadleider Gabriel Roman vecht met Drake om een ​​Duitse U-boot uit de Tweede Wereldoorlog die mogelijk aanwijzingen bevat voor de legendarische rijkdom van El Dorado, is hier ongetwijfeld een verwijzing naar.

Asbk, aan de andere kant, is een meer ambigue figuur. Zijn ooglapje en gehavende gezicht zijn misschien een eerbetoon aan Zoran Lazarevi, de belangrijkste antagonist uit Uncharted 2: Among Thieves, maar in Uncharted 3: Drake’s Deception probeert een ander individu de ring in een pub te kopen, wat een knipoog naar Nathan is. Mannetjeseend.

Na alles is gezegd en gedaan, laat de mid-credits-scene veel speelruimte voor game-enthousiastelingen om te speculeren over welke aspecten van de games kunnen worden opgenomen in toekomstige Uncharted-films.

Paaseieren en spelreferenties uit de Uncharted-serie

In de tussentijd bevat deze eerste Uncharted-film een ​​hele reeks andere Uncharted-paaseieren en toespelingen op de Naughty Dog-games die zijn uitgebracht na de release van de film.

Als Nathan het buskruit gaat ophalen, is er een first-person-perspectief. Daarnaast maakt Nolan North, de acteur die Nathan Drake vertolkt in de games, een cameo-optreden. Nadat ze met co-ster Sophia Ali uit het water zijn gekomen, benadert een verraste zonnebader hen en verwelkomt ze met een stem die gamefans zich zeker zullen herinneren. Het feit dat It’s North is, suggereert dat hij van gedachten is veranderd over het maken van een Uncharted-film, zoals hij een paar jaar geleden deed toen hij verklaarde dat fans er geen wilden. Jakkes.

Wanneer North’s zonnebadende personage zegt dat hem ooit iets soortgelijks is overkomen, doelt hij op een van de meest memorabele elementen van de games, het verbluffende vrachtvliegtuigscenario, dat in de film voorkomt. Die scènes zijn geïnspireerd op een epische actiescène uit de videogame Uncharted 3.

Bekijk onze zustersite GameSpot voor meer informatie over de Uncharted-spellen.

Bekijk onze zustersite GameSpot voor meer informatie over de Uncharted-spellen.

Bekijk onze zustersite GameSpot voor meer informatie over de Uncharted-spellen.

Uncharted: The Lost Legacy review: Tom Holland is charmant in deze tamme namaak van de Indiana Jones-franchise.

In deze waanzinnige videogame-adaptatie bereiden Tom Holland en Mark Wahlberg zich voor om eeuwenoude schatten van de goden te stelen. Ondanks dat Uncharted een bewerking is van een videogame, hoef je geen gamer te zijn om te begrijpen waar de film zijn inspiratie vandaan haalt. De plot van deze nieuwe foto draait om schatzoekers die oude rijkdommen stelen, maar de belangrijkste overval is de ongegeneerde beroving van onder meer Indiana Jones, Ocean’s Eleven en Pirates of the Caribbean. Toch, als iemand in staat is om zo’n gewaagde inbraak te plegen, is het een gladde boef. Tom Holland volgt Spider-Man: Homecoming op met een luchtig avontuur dat zijn sterrenstatus verder bevestigt.

Uncharted wordt uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op 11 februari en in de Verenigde Staten op 18 februari. Hoewel het geen directe bewerking is van de populaire Naughty Dog-videogameserie, geeft het een uniek verhaal over de oorsprong van de met twee vuisten uitgeruste grafrover Nathan Drake , wat het vermelden waard is. Het haalt echter wel inspiratie uit de games in termen van de eerste actiereeks, die de gemakkelijke charme van Holland en een absurd zwaartekracht tartend spektakel benadrukt voordat het rechtstreeks naar de hoofdverdieping gaat.

Drake wordt aan ons voorgesteld als een klein kind dat een museum binnensluipt en de wereldkaart van Ferdinand Magellan steelt, die hij vervolgens verkoopt. Deze junior overval gaat vreselijk mis en Nathans geliefde oudere broer wordt gedwongen zijn weeshuis te ontvluchten, waardoor Nathan zich ontwikkelt tot een eigenwijs barman met een bijzaak in het ontdoen van dames van hun waardevolle spullen als ze zijn krachtige vrijage afwijzen. Holland speelt Drake als een oudere man met zijn gebruikelijke minzame echtheid, wat hem vermakelijk maakt om naar te kijken, maar volkomen ongeloofwaardig als een berekende dief in deze film. Mark Wahlberg, die op een avond bij Drake’s bar opduikt om hem te rekruteren voor een overval die gepaard gaat met – hijg! – Magellan’s kaart, onnoemelijke verborgen gouden rijkdommen, en – dubbele snik! – Drake’s vermiste broer, gelooft dat Drake echt genoeg is. In een mum van tijd reist het trio de wereld rond, lost puzzels op en ontdekt oude aanwijzingen terwijl ze achtervolgd worden door een hebzuchtige magnaat en zijn huurlingen.

Als dat luchtig amusement lijkt, dan is het dat ook. Drake in de ongepolijste versie van Holland besteedt het grootste deel van zijn tijd aan het krijgen van een schop onder zijn kont en het krijgen van verschillende schaafwonden en tegenslagen als gevolg van zijn acrobatische valpartijen. In de laatste act wordt de openingsactie gevolgd door een volkomen belachelijke finale die een heerlijk dwaas en aanstekelijk leuk blockbuster-spektakel oplevert.

In de tussentijd zal echter veel afhangen van hoe goed je bekend bent met verschillende films. In een knipoog naar Ocean’s Eleven arriveert Wahlberg in een smoking met zijn vlinderdas loshangend, en de twee gaan verder met het naspelen van Indiana Jones en de Last Crusade tijdens hun eerste ontmoeting. De film herschept bijvoorbeeld letterlijk de derde Indiana Jones-film, tot aan het laatste frame. Met een vermist familielid, aanwijzingen verborgen in een dagboek en een actiescène die zich afspeelt in de gewelven van een Europese stad, is er genoeg om je bezig te houden. Ik kan niet meer van de parallellen noemen, omdat dit spoilers zou zijn, dus ik zal het niet doen.

De producers doen geen enkele poging om hun amusante diefstal te verbergen, waardoor Holland een ondeugende draai aan Indy’s slogan krijgt. Maar uiteindelijk blijven ze Indiana Jones ter sprake brengen, en het begint erop te lijken dat ze overdreven protesteren. Het is vermeldenswaard dat dit niet eens de eerste keer is dat een aanpassing van een videogame is geïnspireerd op dezelfde film: herinner je je de Tomb Raider-film met Alicia Vikander van vorig jaar? Dat personage heeft zoveel verduisterd uit The Last Crusade dat de cri minalen kregen dezelfde naam. Hoewel het ongelooflijk irritant is, is het mogelijk dat filmproducenten rekenen op gamers en jongere kijkers die nog nooit naar Indiana Jones hebben gekeken.

Hoewel Uncharted tegen het einde van het spel is overgeschakeld naar Pirates of the Caribbean-stijl, krijgen de punch-ups van het poepdeck een uniek Uncharted-tintje. Gedurende deze reeks en de rest van de film. Hollands energie, goede visuele effecten en speelse stuntchoreografie houden de film leuk, wat de onvermijdelijke postcredits-scène en vervolgplaag op de lange termijn draaglijker maakt.