Connect with us

ALLES

The Rings of Power: 5 overtuigende argumenten Ik zou niet blijer kunnen zijn over de aanstaande Lord of the Rings-productie.

Gepubliceerd

op

The Rings of Power: 5 overtuigende argumenten Ik zou niet blijer kunnen zijn over de aanstaande Lord of the Rings-productie.

The Rings of Power: 5 overtuigende argumenten Ik zou niet blijer kunnen zijn over de aanstaande Lord of the Rings-productie.

The Rings of Power: 5 overtuigende argumenten Ik zou niet blijer kunnen zijn over de aanstaande Lord of the Rings-productie. Amazon

De opbouw naar de release is begonnen, druppel voor druppel.

Deze week kwam de marketingengine voor Amazon Prime Video’s prequelserie van miljarden dollars, The Rings of Power, die is gebaseerd op de Lord of the Rings-trilogie, tot leven na jaren van stilte, afgezien van een paar vage bewegingen in de duisternis. De torso’s van veel verschillende personages werden vorige week getoond via het Twitter-account van de show, en op donderdag publiceerden de jongens van Vanity Fair een exclusief dat gezichten en, belangrijker nog, namen toevoegt aan de personages die in de teasers verschenen.

Deze broodkruimels, hoe opwindend ze ook zijn, leiden de door Tolkien geobsedeerde mensen (zoals ikzelf) ertoe om zich bij de rest van de wereld aan te sluiten bij het zien van de eerste trailer, die op zondag tijdens de Super Bowl wordt uitgezonden. Maar zelfs voordat de trailer wordt uitgebracht, is er een overvloed aan intrigerende en waardevolle informatie die kan worden verzameld uit de weetjes die tot nu toe zijn vrijgegeven.

Iedereen groet Galadriel, de strijdersleider van het westen.

Wat betreft de identiteit van de dunne vrouwelijke figuur afgebeeld in volle wapenrusting en met een van de meest exquise dolken die je ooit hebt gezien, de dame Galadriel was niet een van de mogelijkheden die ik overwoog. We hebben het meest gezien of gehoord over Galadriel’s acties als ze een volwassen en oneindig wijze volwassene is, dus het uiterlijk van een juveniele Galadriel is opwindend.

In de films The Hobbit en The Lord of the Rings is de etherische Elf Galadriel, gespeeld door Cate Blanchett, meer dan duizend jaar jonger dan deze versie van Galadriel, gespeeld door de Welshe actrice Morfydd Clark. Ze is net terug van een oorlog tegen de eerste Dark Lord of Middle-earth, Morgoth, en zijn jonge leerling, Sauron, waarin haar huis werd verwoest en haar kijk op het universum werd verbrijzeld. Het lijkt erop dat we Galadriel zullen zien voordat ze zich ontwikkelt tot de nauwgezette tacticus en geduldige beschermer van haar mensen, die, als niets anders, visueel verbluffend zal zijn op het grote scherm.

De dolk afgebeeld in de eerste afbeelding die door Amazon is vrijgegeven, is ongetwijfeld het meest intrigerende aspect van Galadriel waarover we tot nu toe hebben geleerd. Er zijn hier twee bomen van Valinor, die symbolische representaties zijn van de twee enorme magische bomen die in de wereld van de elven waren voordat ze naar Midden-aarde kwamen. Deze bomen werden vernietigd door Morgoth en de laatste vrucht die elke boom droeg, werd getransformeerd in de zon en de maan zoals we die nu in Midden-aarde kennen. Het is een mooie weergave van de woede die Galadriel nog steeds koestert tegen degenen die haar huis hebben verwoest, en het vertelt ons veel over het soort personage dat we in deze serie kunnen verwachten als ze zo’n dolk hanteert.

Eindelijk dwergen die vertrouwen uitstralen.

Een paar karakters met goudstof op hun vingers verscheen in de eerste teaserfoto’s die door Amazon werden vrijgegeven, een met een grote rode baard en een gigantische hamer, en de ander in een vloeiend gewaad met met de hand uitgehouwen gouden driehoeken. Durin IV, de heer van Moria, en Disa, een dwergenprinses, zijn nu bij ons bekend als de twee individuen in kwestie. We weten op dit moment niet veel over Disa, omdat ze een van de vele nieuwe personages is die in deze serie zijn geïntroduceerd, maar de foto’s die van haar en Durin zijn vrijgegeven, maken het heel duidelijk dat het Dwergen-volk veel meer houding en persoonlijkheid zal hebben dan wij heb gezien in de vorige films.

Het dwergenvolk van The Hobbit en The Lord of the Rings wordt weergegeven als een gehavend en gebroken ras. Hun grootste koninkrijken waren ingestort, de koninklijke bloedlijnen waren zo goed als verdwenen en hun verwanten waren niet meer zo verenigd als in de vorige generaties. Dit waren trotse en felle mensen, maar ze waren ongetwijfeld depressief in tegenstelling tot hun hoogtepunt tijdens het Tweede Tijdperk van Midden-aarde. Ze komen uit de Second Age, de periode voordat de Balrog van Morgoth werd gewekt en de stad Moria verwoestte, zoals te zien is in The Rings of Power. Hun enorme glanzende zalen zullen gevuld zijn met rijkdom en macht zoals we nog nooit eerder op film hebben gezien, en het zal een hoop plezier zijn om ze tot leven te zien komen.

Er is veel meer in The Silmarillion dan dat.

Voor het geval je de indruk had dat deze serie bedoeld was als een bewerking van Tolkiens boek The Silmarillion op dezelfde manier als de films bedoeld waren als een hervertelling van de romans, dan wacht je een ruw ontwaken. De Silmarillion is geen lineair verhaal met een gedefinieerd begin, midden en einde, zoals The Hobbit of The Lord of the Rings. In werkelijkheid, J.R.R. Tolkien was eerst tegen het idee om The Silmarillion uit te brengen, omdat het geen enkele verdieping was, zoals hij oorspronkelijk van plan was. Als het gaat om het tweede tijdperk van Midden-aarde, definieert Tolkien het zelf als een sombere tijd waarin niet veel van de wereldgeschiedenis hoefde te worden verteld.

Volgens een brief die hij schreef aan redacteur Milton Waldman, merkte hij op dat er geen personages in The Silmarillion waren om je te begeleiden bij de grote gebeurtenissen waarvan hij had gedacht dat ze zouden plaatsvinden. Pas na zijn dood begon zijn zoon, Christopher Tolkien, aan het gigantische werk om The Silmarillion samen te stellen tot iets dat gelezen en begrepen kon worden als meer dan alleen een verzameling verhalen. Je zou een hele bibliotheek kunnen vullen met alle aantekeningen en gedachten die zich rond The Silmarillion hebben verzameld, maar het is nog steeds geen enkele verhalende ervaring in dezelfde zin als we de eerste twee boeken begrijpen.

Het is van vitaal belang om dit in gedachten te houden wanneer je leest over de nieuwe personages die in Middle-earth zullen worden geïntroduceerd als onderdeel van de Amazon Prime Series. In deze versie van Middle-earth worden personages geïntroduceerd zoals Galadriel’s menselijke vriend Halbrand, Dwarven-prinses Disa en Silvan Elf Arondir die niet voorkomen in de vele boeken van de Tolkien-mythologie die tegenwoordig bestaan, maar dit sluit hun opname in deze versie van Midden-aarde. Dit deel van Tolkiens enorme wereld heeft een aantal gaten, en de schrijvers van deze verdieping kregen de gigantische taak om die gaten op te vullen met een fascinerend plot dat de aandacht van de lezers zou houden. De tijd zal leren of ze succesvol waren, maar voorlopig is het niet erg dat je sommige van deze namen nog nooit eerder hebt gehoord of gelezen.

Middle-earth heeft een diverse populatie van gekleurde mensen.

Het is belangrijk op te merken dat in deze teasers enkele sleutelfiguren zijn onthuld die niet van Europese afkomst zijn. Arondir, Disa en ten minste een van de nomadische jagers waarmee tot nu toe is gepronkt, hebben prachtige teinttinten die sommige Tolkien-fans misschien niet kennen, maar helemaal niet onbekend zijn voor degenen die Middle-earth kennen.

Als je belangrijkste blootstelling aan het rijk van Midden-aarde is geweest via de romans The Hobbit en The Lord of the Rings, evenals films en televisieprogramma’s, zou je perplex kunnen staan ​​waarom er plotseling meer gekleurde mensen in Middle-earth zijn. aarde. Ondanks het feit dat dit geen poging is om Tolkiens wereld er zonder zijn toestemming gevarieerder uit te laten zien, heeft deze wereld altijd meer gehad dan alleen mensen met een bleke huid.

Een groep Hobbits, bekend als de Harfoots, wordt door Tolkien in het bijzonder beschreven als iemand met een donkere huid. Er zijn drie verschillende soorten Hobbits, en een van hen, bekend als de Harfoots, heeft een zwarte huid. We weten dat half-elfen de kwaliteiten van hun menselijke voorouders aannemen, en daarom is Elrond een van de weinige elfen met donker haar; daarom is de mogelijkheid van een donkerdere Elf heel goed mogelijk.

Er is geen detail dat te klein is.

Het meest verbluffende aspect van de teasers die we tot nu toe hebben gezien, is het belang dat wordt gehecht aan elk klein detail in elke foto. In de mouwen van het kledingstuk van een man zijn er Dwergen-runen die subtiel zijn genaaid. De magnifieke dolk van Galadriel is al ter sprake gebracht in een gesprek. En hoe meer tijd je besteedt aan het staren naar Disa, hoe magnifiek haar ensemble wordt. De aandacht voor detail die is besteed aan het harnas dat iedereen draagt, evenals de duivelse verdraaiing van een Elfenpatroon om het zwaardgevest te produceren dat Sauron hanteert, dwingen fans om te blijven zoeken naar aanvullende informatie.

Deze hoeveelheid details is een van de aspecten van Game of Thrones die zoveel mensen heeft geboeid. Je werd beloond voor het kijken naar de show op het grootst mogelijke scherm en je volledige aandacht te schenken, maar je werd ook beloond voor het bekijken op het kleinst mogelijke scherm en tijdens het kijken naar niets anders. Ik geloof dat als deze teasers me iets vertellen, het is dat Tolkien-enthousiastelingen elke aflevering meer dan eens willen bekijken om alles te vangen wat er gebeurt. En om heel eerlijk te zijn, ik ben er klaar voor.