Connect with us

ALGEMEEN

Op deze manier kan jij makkelijk valsspelen bij 30 seconds!

Gepubliceerd

op

Een van de populairste bordspellen van dit moment is toch wel 30 seconds, het gezelschapsspel dat uitermate fanatiek gespeeld wordt. Maar voor als je onder een steen hebt geleefd, hier nog even kort wat het spel 30 seconds inhoud. 30 seconds is een spel waarbij een teamgenoot een een kaart van de stapel en de 5 omschrijvingen op het kaartje zo juist mogelijk probeert te omschrijven zonder namen te noemen en ‘Klinkt als technieken’ te gebruiken. In ja, daar heb je dan maar 30 seconden voor.

Nu hebben wij een winnaarsmentaliteit, en willen wij altijd winnen. Alleen soms heb je een mede-speler die je gewoon niet goed begrijpt en slinken je kansen om te winnen. Dan zit eruit maar een optie nog op, valsspelen. Maar wel op een sneaky manier zodat niemand het door heeft. Hier vijf manieren om makkelijk vals te spelen bij 30 seconds.

1. Verplaats je pion 

Aangezien 30 seconds een rumoerig spel is, en iedereen vaak nog aan het kibbelen is over bepaalde acties. Kan jij in alle rust je pion verplaatsen, en dan niet de daadwerkelijke plaatsen, gewoon wat extra plaatsen. Word je betrapt? Gewoon verbaasd reageren, de pion op de goede plek zetten en het de volgende beurt opnieuw proberen.

2. Pion van je tegenstander(s) naar achteren verplaatsen 

Wat je met jouw eigen pion kan doen, kan je natuurlijk ook doen met de pion of pionen van je tegenstander. Zeker als er veel drank in het spel is, kan jij rustig je tegenstander zijn pion naar achteren verplaatsen.

3. Vaker gooien met de dobbelsteen

Beland de dobbelsteen op 2? Balen! Maar gooi gewoon snel nog een keer, om te kijken of je een betere scoren weet te behalen. Tip, doe dit wel zo stil en snel mogelijk, dan heb je de meeste kans van slagen.

4. Verzin de 5 omschrijvingen gewoon zelf

Heb je een kaartje getrokken waar je helemaal geen kaas van gegeten hebt? Verzin dan gewoon zelf alle omschrijvingen. Jij bent immers toch de enige die het kaartje ziet. Verzin enkele dingen waar je medespelers gewoon veel van weten, zodat het lijkt alsof ze de juiste omschrijvingen raden.

5. Gewoon ja roepen

Heb je een medespeler die helemaal geen algemene kennis heeft dan is dit de ideale oplossing voor jou. Je teamgenoot zit ondertussen allerlei antwoorden te roepen, maar geen van de antwoorden is goed. De oplossing is vrij simpel, gewoon ja roepen op foutieve antwoorden. Denkt je teamgenoot heel slim te zijn, en jij kan “legaal” veel stappen vooruit.

Trending