Connect with us

Geen categorie

Onderzoek wijst uit dat vrouwen gelukkiger zijn met een lelijke man als vriend

Gepubliceerd

op

Snap jij het nooit waarom sommige mannen echt een bloedmooie vriendin hebben?! Nou, je kan er gewoon niks aan doen, je bent dan “te” knap voor de desbetreffende vrouw. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat vrouwen gelukkiger zijn bij een partner die minder knap is dan zijzelf (oftewel lelijker).

Onderzoekers aan de Florida State University analyseerden 113 jonge stelletjes die net aan het begin van hun nog prille relatie stonden. De onderzoekers wilden er namelijk achter komen of uiterlijk een rol speelt in het geluk binnen een relatie. Het onderzoek wijst uit dat vrouwen met een knappe(re) man zich sneller druk maken om uiterlijk en heftiger mee bezig zijn. Ze gaan bijvoorbeeld sneller op dieet en dat levert vervolgens weer stress op. Iets dat niet goed is voor een relatie.

Vrouwen met een man die mindere looks heeft gaan minder snel aan zichzelf twijfelen omtrent uiterlijk en vinden het allemaal wel best. En waren in hun relatie vele malen gelukkiger dan de vrouwen met knappe mannen.

Volgende keer weet je waar aan het ligt als je relatie op de klippen loopt!

Trending