Connect with us

FUNNY

Onderzoek heeft nu bevestigd dat de jongste broer of zus de grappigste is

Gepubliceerd

op

Er zijn talloze theorieën geweest die gaan over de psychologie van een kind. Onder hen is er één geweest die stelt dat de volgorde van geboorte invloed heeft op de persoonlijkheden van kinderen. Dit was volgens de theorie van Alfred Adler, één van de tijdgenoten van Freud.

Ondanks dat het een nieuwheidswetenschap is geworden, heeft het veel onderzoek opgeleverd over de vergelijking tussen de persoonlijkheden van broer en zus. Eén van deze studies heeft bevestigd dat de jongste broer of zus de grappigste is.

Uit het onderzoek van YouGov bleek dat het gevoel voor humor sterker was in de jongere van broers en zussen dan de oudere. Dit komt omdat het vaak zo is dat de oudere opgroeit met een gevoel van verantwoordelijkheid. Dit gebeurt vaak, omdat oudere broers/zussen een serieuze tijd hebben ondergaan, terwijl de jongere broer of zus vrij is om nieuwe wegen van humor te verkennen.

De studie onthulde ook dat de jongste broer of zus over het algemeen meer ontspannen is in vergelijking met hun oudere broer of zus.

De resultaten van het onderzoek:

De andere interessante factor die in deze studie werd gevonden, was dat een groter percentage oudere broers en zussen zichzelf beschouwden als verantwoordelijker voor zichzelf dan hun jongere broers en zussen.

Tegelijkertijd verklaarden de jongere broers en zussen in de test dat ze meer ontspannen zijn in hun houding tegenover het leven in het algemeen.

YouGov concludeerde dat gezinsfactoren net zo belangrijk zijn als het gaat om persoonlijkheid die gevormd worden bij de broers en zussen. In sommige gevallen was het leeftijdsverschil voldoende om een verschil in persoonlijkheid te creëren.

Wat vind jij? Ben jij ook de leukste van het gezin? Of is het toch je jongere broertje of zusje? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Innerstrength

Trending