Connect with us

ALGEMEEN

Er komt een vuurwerkverbod, maar waarschijnlijk gaat het ouderwets los

Gepubliceerd

op

Het is dus zo goed als zeker dat er straks een verbod op de verkoop van vuurwerk en het afsteken ervan gaat komen. Wederom een traditie die de nek om wordt gedraaid. Het bezitten van vuurwerk schijnt trouwens wel te mogen. Een goede reden om vuurwerk te verbieden is dat idioten met vuurwerk naar hulpverleners gooien, en een andere reden is dat ze op deze manier het aantal vuurwerkslachtoffers willen voorkomen. Zeker nu er drukte is met corona. Maar de vuurwerkslachtoffers komen niet van vuurwerk wat in Nederland te koop is, want dat is echt heel erg licht vuurwerk. Nee, het komt juist door mensen die zware spullen in huis halen en daarmee gaan toveren. Die mensen zul je altijd blijven houden, want sommige mensen doen gewoon en denken niet na. Komt ook nog eens bij dat mensen gewoon naar Duitsland kunnen gaan om vuurwerk te kopen.

Zo heeft het Duitse bedrijf Heron Fireworks zo’n 1 miljoen kilo vuurwerk opgeslagen in bunkers in het Duitse Elten en zij zijn helemaal klaar voor Nederlanders die bij hen vuurwerk komen halen. Ook draait de geruchtenmachine volop dat er Duindorpse taferelen in heel Nederland plaats zullen gaan vinden, maar ook mensen die hun weg wel weten te vinden om toch een cake aan te steken of met Cobra’s aan de slag gaan. Kortom, meer mensen gaan met zwaarder vuurwerk aan de slag. Zit misschien ook spul tussen wat in China is nagemaakt, dus uiteindelijk toch meer vuurwerkslachtoffers. In Duitsland zijn ze er dus klaar voor.

Je mag 25 kilogram vuurwerk bij je hebben, dus je mag er in principe de grens mee over. Kan spannend zijn als je auto er steekproefsgewijs uit wordt gehaald, maar het vuurwerk voldoet aan alle eisen en dus ben je niet in overtreding. Ow, Dennis heeft vandaag trouwens bekend gemaakt dat de wegen van Powned en hem gaan scheiden, dus ze zullen de 50.000 leden wel binnen hebben.

Trending