Connect with us

ALGEMEEN

Is je internetverbinding snel genoeg om dit weekend de voetbalwedstrijd te streamen? Zo niet, wat zijn uw opties?

Gepubliceerd

op

Is je internetverbinding snel genoeg om dit weekend de voetbalwedstrijd te streamen? Zo niet, wat zijn uw opties?

Is je internetverbinding snel genoeg om dit weekend de voetbalwedstrijd te streamen? Zo niet, wat zijn uw opties?

Is je internetverbinding snel genoeg om dit weekend de voetbalwedstrijd te streamen? Zo niet, wat zijn uw opties?

Sta niet toe dat bufferen een vertraging in het spel veroorzaakt. Los uw problemen van tevoren op om ervoor te zorgen dat u niets van de actie mist.

Als sportfan die heeft geprobeerd een grote wedstrijd in uw appartement te livestreamen, kent u misschien de frustratie om te horen dat uw buren een paar seconden voor u zijn, terwijl u ze hoort reageren op de grote hit, swish of score lang voordat het op je scherm verschijnt. Als alternatief, en misschien nog erger, ontvang je een melding op je telefoon voordat je de kans krijgt om getuige te zijn van de winnende kick.

Ik ben er zelf geweest. Het heeft een vieze geur.

Trouwens, als je iets live uitzendt en iedereen stemt tegelijkertijd af op dezelfde uitzending, is er een zekere vertraging of vertraging te verwachten (mijn straatdagblad-collega Eli Blumenthal legt uitstekend uit wat de oorzaken zijn van de streamingvertraging). Er is echter niet veel dat u – of uw buren – kunnen doen om de collectieve baseline-vertraging te veranderen. Als uw applaudisserende bovenburen echter vaak enkele seconden voor u lijken te zijn, kan dit een aanwijzing zijn dat er problemen zijn met uw thuisnetwerk die de zaken vertragen.

Eerst en vooral wil ik erop wijzen dat er mogelijk meer langetermijnoplossingen zijn voor uw streamingproblemen. In onze gids voor het verbeteren van je streamingervaring raden mijn CNET-collega’s bijvoorbeeld aan om je wifi-router en andere manieren bij te werken om je streamingervaring te verbeteren. Concentreer u in plaats daarvan op enkele kortetermijnverbeteringen die u in een paar dagen kunt aanbrengen om ervoor te zorgen dat u klaar bent voor de onofficiële officiële zondagsfeestdag van ons land op de volgende maandag.

Wacht niet tot het spel begint. Doe voor de grote wedstrijd een oefenrun.

Idealiter zou je minstens een paar dagen voordat het spel begint met je zoektocht naar feiten moeten beginnen. Dat geeft u voldoende tijd om eventuele vereiste revisies aan te brengen voordat de grote dag aanbreekt.

Voer een snelheidstest uit

De eerste opdracht is om te bepalen of u de internetsnelheid krijgt waarvoor u hebt betaald. Ik heb een stiekem vermoeden dat een aanzienlijk percentage van jullie niet eens zeker weet welke snelheid je moet halen (en misschien is dat een onderwerp voor een ander artikel), dus als je het niet zeker weet, log dan in op je account online en kijk welke snelheid uw abonnement belooft.

Daarna wil je een snelheidstest uitvoeren om te zien of je echt de download- en uploadsnelheden haalt die je nodig hebt in de kamers waar je de uitzending wilt bekijken. De meest effectieve en grondige techniek is om op verschillende tijdstippen van de dag veel tests uit te voeren om een ​​vollediger beeld te krijgen van de snelheid van uw verbinding. Om echter de specifieke taak te voltooien om je voor te bereiden op de grote wedstrijd, moet je je snelheidstest uitvoeren op hetzelfde tijdstip van de dag als de geplande aftrap (dat is ongeveer 15.30 uur PT / 18.30 uur ET) op wedstrijddag.

Er is een overvloed aan gratis internetsnelheidstests beschikbaar, maar de Ookla-snelheidstest is degene die ik het meest gebruik. Ik heb de app op mijn Apple TV geïnstalleerd en zie de resultaten direct op mijn LG TV. U kunt het ook in uw browser doen of door een gratis snelheidstest-app voor uw Android- of iOS-smartphone te downloaden en op die manier uit te voeren.

Het streamen van HD-video (de Super Bowl-verslaggeving van dit jaar door NBC wordt bijvoorbeeld in high definition uitgezonden) vereist een minimum van 10 Mbps tot 20 Mbps volgens onze straat dagblad-richtlijnen over hoeveel internetverbinding je echt nodig hebt. Dat is het aanbevolen startpunt voor het streamen van HD-video. Om onze bevindingen samen te vatten, hebben we vastgesteld dat, gezien het aantal slimme gadgets dat nu aan het huis wordt gekoppeld (wat we hieronder verder zullen bespreken), moderne huishoudens moeten streven naar minimale downloadsnelheden van ten minste 100 Mbps als dergelijke snelheden toegankelijk zijn en redelijk op hun locatie.

Zodra u de resultaten van uw snelheidstest bij de hand hebt, controleert u nogmaals of u de snelheden ontvangt die u zou moeten ontvangen. Als de cijfers aanzienlijk afwijken, moet u contact opnemen met uw internetprovider om te zien of er een probleem is aan hun kant; je kunt ook proberen een sneller abonnement af te sluiten voor een lagere prijs dan je momenteel betaalt. Als je al een tijdje bij je internetprovider bent, zou je geschokt kunnen zijn om te horen over de betere, meer betaalbare abonnementen die nu beschikbaar zijn. beschikbaar.

Kijk eens naar je ontwerp.

Wi-Fi is enorm handig, maar het kan in sommige gevallen ook verantwoordelijk zijn voor uw bufferproblemen. Simpel gezegd, hoe groter de afstand tussen uw streamingapparaat en de modem en router, hoe lager de beschikbare draadloze snelheden. Als uw internetverbinding traag genoeg is, kunt u daardoor buffering ervaren omdat het streamingapparaat moeite heeft om video-inhoud snel genoeg via de ether te verzenden om deze in realtime aan u te presenteren.

Ik heb eerder opgemerkt dat ik mijn Ookla-snelheidstest rechtstreeks vanaf mijn Apple TV heb uitgevoerd. De reden hiervoor is dat mijn vrouw en ik ervoor hebben gekozen om onze Apple TV rechtstreeks op onze router aan te sluiten via een Ethernet-verbinding in plaats van via onze kabelmodem. We moesten ervoor zorgen dat al onze streamingdiensten – Netflix, Amazon Prime Video, enzovoort – toegang hadden tot de hoogste beschikbare bandbreedte in ons huis, wat niet haalbaar zou zijn via wifi. Evenzo, als u dit kunt doen, probeert u uw apparaat via een bekabelde Ethernet-verbinding met internet te verbinden om de Super Bowl te bekijken.

Het is het beste om te proberen de game te bekijken op een apparaat of televisie die zich in dezelfde kamer als je modem en router bevindt als back-up als je geen verbinding kunt maken via een Ethernet-kabel. Hoe dichter uw router bij uw Wi-Fi-streamingapparaat staat, hoe groter de kans dat u een ononderbroken service ontvangt.

Onderzoek uw router om te bepalen hoeveel bandbreedte er in uw huis wordt gebruikt.

Als je nog steeds problemen ondervindt, ook al lijken je downloadsnelheden voldoende, dan is het mogelijk dat je problemen ondervindt met je router. Het eerste dat u moet proberen, is het meest eenvoudig: de computer uit- en weer inschakelen. Ik begrijp hoe vervelend het kan zijn om zoiets te horen, vooral als je ooit hulp hebt gezocht bij iemand op technologisch gebied. Het lijkt erop dat de gebruikelijke eerste reactie altijd is: “Heb je de verbinding verbroken en weer aangesloten?” of een variant daarvan. De waarheid is echter dat het soms zo eenvoudig is als het opnieuw opstarten van uw router, waardoor deze na verloop van tijd opnieuw kan worden ingesteld en effectiever kan werken.

Een andere factor waarmee u rekening moet houden, is het aantal gebruikers en apparaten dat op uw netwerk wordt aangesloten. Naast de aanbevolen downloadsnelheden van 10 Mbps tot 20 Mbps voor het streamen van HD-video, is het van cruciaal belang om te onthouden dat elk apparaat dat op uw netwerk is aangesloten op zijn eigen manier bandbreedte verbruikt.

Nu we apparaten in onze huizen hebben aangesloten, omvatten ze alles van onze mobiele telefoons tot laptops tot slimme televisies. We hebben ook gameconsoles, beveiligingscamera’s, spraakassistenten, gekoppelde luidsprekers en geluidssystemen, slimme thermostaten, slimme koelkasten, wearables en een steeds groter wordende reeks extra slimme gadgets voor thuis om uit te kiezen. Al deze dingen strijden om uw aandacht en bandbreedte.

Voorbereiding op de speldag vereist een inventarisatie van alle slimme apparaten in uw huis en een soort overeenkomst sluiten met uw partner, kamergenoot, kinderen of wie dan ook, over wat tijdelijk van uw netwerk kan worden verwijderd om een minder overbelast netwerk hebben op de speeldag.

Als je mensen in je huis hebt die geen voetballiefhebbers zijn en graag wat tegenprogrammeren, praat dan van tevoren met hen en kijk of je een lijst met shows of films kunt maken die van tevoren kunnen worden gedownload. Misschien moet u een exemplaar van Encanto downloaden voor de kinderen. Het is mogelijk dat niet-sportliefhebbers het leuk zouden vinden om een ​​aflevering van The Great British Baking Show of een aflevering van The Office uit het verleden te kijken. Overweeg om de tijd te nemen om uw gezin aan boord te krijgen en die alternatieven vroeg te downloaden, zodat u op de dag in kwestie ruzie, meningsverschillen en back-upbandbreedte kunt vermijden, wat dat ook mag zijn.

Doorloop een checklist voor de speeldag om je voor te bereiden.

Oké, je hebt een paar dagen geoefend voor de grote wedstrijd en je bent klaar om te gaan. Maar nu is het tijd om aan het werk te gaan. Het is zondag en je bent nog maar een paar uur verwijderd van de eerste pitch. Om er zeker van te zijn dat je inspanningen niet tevergeefs waren, is het noodzakelijk om de opdrachten nog een laatste keer door te nemen.

Voer de snelheidstest opnieuw uit.

Als de downloadsnelheden van je gamedag ontoereikend zijn, heb je weinig aan de geweldige downloadsnelheden die je een paar dagen geleden hebt geregistreerd. Als het gaat om downloaden, is het altijd een goed idee om uw downloadsnelheid te controleren voordat u doorgaat naar het volgende item op uw lijst.

Keer terug naar uw router en controleer nogmaals de staat van uw bandbreedte.

Herinner je je de lijst met slimme apparaten die je bij de hand hebt? Doorloop de lijst en begin ze zo snel mogelijk uit uw netwerk te verwijderen. Zelfs als je je speldagstrategie al met de andere leden van je gezin hebt besproken, is het belangrijk om de tijd te nemen om hen aan je plannen te herinneren. Het is geen goed idee als uw kinderen afwijken van het plan en op internet springen om Fortnite te spelen in plaats van naar de film te kijken die u al voor hen hebt gedownload. Dit vermindert de hoeveelheid druk op het team tijdens het vierde kwartaal wanneer de wedstrijd op het spel staat.

U bent nu klaar om te genieten van de best mogelijke ervaring op basis van de configuratie van uw bestaande huis. Je hebt alles gedaan wat je kon; nu genieten!

Een laatste punt om te overwegen: vermijd indien mogelijk het streamen van de game.

Voordat je tegen me begint te schreeuwen, begrijp alsjeblieft dat ik niets tegenspreek wat ik zojuist heb gezegd. Ik pleit er ook niet voor om helemaal te stoppen met sporten.

Misschien heb je een paar gaten in je systeem ontdekt die met deze tips niet kunnen worden verholpen (je bent toe aan een nieuwe router of misschien is het tijd om het appartement te verlaten?). Of misschien wil je niet de kans lopen om een ​​bug te ervaren op de speeldag. Ik raad je aan alternatieve opties te onderzoeken om je favoriete matchups thuis te bekijken, zoals het streamen van video.

Voorbeelden hiervan zijn voetbalwedstrijden die worden uitgezonden op traditionele netwerken zoals CBS, FOX, NBC en ABC tijdens het reguliere seizoen en naseizoen van de National Football League (NFL). Dat betekent dat zelfs als je een snoersnijder bent zoals ik – en Statista voorspelt dat 39,3 miljoen huishoudens tegen 2022 de betaal-tv-dienst zullen stopzetten – je nog steeds je voetbalfix kunt ontvangen door een over-the-air antenne te gebruiken, afhankelijk van waar je woont. Als je ervoor kiest om die route te gaan, hoef je je geen zorgen te maken over buffering, blips of vertragingen tijdens het kijken naar de grote game.

Dat gezegd hebbende, hebben andere sporten, zoals de NBA, NHL en Major League Baseball, om er maar een paar te noemen, een veel lager percentage van hun games die op televisie worden uitgezonden, dus een antenne zal in die situaties van weinig nut zijn. Met andere woorden, zoals mijn collega David Anders opmerkte in zijn overzicht van internet- en tv-bundels, als je naar regionale sportnetwerken wilt kijken, moet je vertrouwen op een regulier tv-abonnement of een streamingdienst met live televisie.

Wat je ook besluit te doen, reserveer wat tijd voor de aftrap om ervoor te zorgen dat je gamedag-ervaring zo groot mogelijk is. Bereid je chili, wings, pizza en andere gerechten van tevoren en geniet zoveel mogelijk van het spel.

Trending