Harry Potter, we zijn er allemaal mee opgegroeid. De boeken staan waarschijnlijk nog ergens in je kas met de kaften gebogen en verkreukeld van het steeds opnieuw lezen. Ben je niet zo’n boekenwurm, ook dan heeft Harry Potter hoogstwaarschijnlijk veel indruk gemaakt door middel van de reeks films die uitgebracht zijn naar aanleiding van de boekenreeks. Voor alle fans die al jaren moeten leven zonder nieuwe aanwas lijkt er bijzonder goed nieuws: er zijn grootse plannen voor een nieuwe Harry Potter film uitgelekt!

Bijna tien jaar later toch weer Harry Potter?

Naar verluidt werkt Warner Bros. (de filmstudio achter de Harry Potter films) aan een nieuw deel binnen de ongelooflijk populaire reeks. Maar hoe? Want de oh zo belangrijke bron van deze fantasywereld: J. K. Rowling, stopte in 2011 haar final inspiratie in het laatste boek. In de afgelopen jaren zagen we al eens een poging tot verlengen van de Harry Potter-lijn met de Fantastic Beasts serie, maar de scores vielen hierbij een stuk lager dan de makers hadden gehoopt. Ze komen nu dan ook met een heel ander plan.

Wat zijn de geruchten precies?

Betrouwbare bronnen beweren dat het volgende Harry Potter project een écht vervolg op de originele acht films. De bronnen die dit beweren zijn dezelfde die wisten te melden dat Ace Ventura 3 in ontwikkeling is, en andere geruchten die stuk voor stuk bleken te kloppen. De sequel zou zich 20 jaar na de laatste film afspelen. De film zou elementen pakken uit het toneelstuk The Cursed Child dat nu in theaters te zien is, maar is hier geen verfilming van. Het verhaal wordt grotendeels een nieuw verhaal. En de echte kers op deze fantasy-taart? Bijna de hele cast uit de originele films zou van de partij zijn!

Het verhaal

Volgens de beweringen gaat het verhaal over de dochter van Voldemort. Zij wil haar kwaadaardige vader terug tot leven wekken. Iets wat slecht nieuws is voor Harry en zijn vrienden. De focus in het nieuwe verhaal zal vooral liggen op Albus Severus Potter, de jongste zoon van Harry. Met hem maakten we al even kennis in de epiloog van film nummer acht.

Warner Bros. zou de jongste Potter-telg als basis zien voor een interessant franchise-project. Een basis waarvandaan er meerdere verhalen gebouwd kunnen worden, mits deze eerste een succes wordt. Uiteraard. Het hele franchise-principe is niet onbekend in de filmwereld van deze eeuw. Tal van grote films en reeksen krijgen via een franchise een nieuwe verhaallijn of vervolg aangemeten. Waarom zou je als filmstudio immers een succesvol verhaal aan de kant schuiven als je weet dat er nog aan te verdienen is?

De magie van J. K. Rowling

Ook de schepper van de wereld van Harry Potter: J. K. Rowling zal een rol gaan spelen bij de nieuwste film. Zij zal volgens de bronnen worden ingeschakeld voor het script. Menig fans zetten hier hun vraagtekens bij. Dat ze kan schrijven als de beste staat vast, maar velen hebben het idee dat haar invloeden op het script bij Fantastic Beasts ervoor hebben gezorgd dat de films wat matig zijn geworden. Misschien dat een échte Potterfilm meer in haar straatje ligt? De regie zou in handen van David Yades komen. Althans, dat is de man waar Warner Bros. zijn pijlen op richt.

De kans dat deze geruchten kloppen is groot, heel groot. Warner Bros. lijkt druk bezig te zijn met dit mega-project. Hoe de film uiteindelijk vorm gaat krijgen blijft gissen. Daarnaast duurt het nog wel even voor we meer concrete informatie te weten zullen komen, gezien het sowieso pas na de fantastic beasts films uit zal komen. Tot die tijd moeten we het doen met de acht bestaande films, of zul je toch nog eens dat stoffige oude boek uit de kast moeten plukken en daar je Harry Potter herinneringen mee ophalen. Wil je het écht bont maken, bouw dan een compleet Harry Potter huis in afwachting, zodat je de beste plek hebt om de nieuwe film straks te kijken.