Connect with us

ALLES

De beste gasgrill voor het jaar 2023

Gepubliceerd

op

De beste gasgrill voor het jaar 2023

De beste gasgrill voor het jaar 2023

De beste gasgrill voor het jaar 2023

Met deze hoogwaardige gasbarbecues ben je in een mum van tijd een barbecuemeester.

Ondanks dat de winter nog in volle gang is, staat het grillseizoen voor de deur. Als je op zoek bent naar de beste grill om buiten te koken, dan is er een overvloed aan opties om uit te kiezen. Terwijl u een houtskoolgrill, een elektrische grill, een kamado-grill, een vrijstaande grill, een pelletgrill, een draagbare grill of een tafelgrill kunt kopen, zijn gasgrills de meest populaire keuze onder grillliefhebbers. Gasbarbecues zijn een uitstekende keuze als u een oude houtskool- of elektrische barbecue wilt vervangen.

Gasbarbecues zijn ook een uitstekende keuze voor beginners, omdat ze eenvoudig te gebruiken zijn, snel opwarmen en groot genoeg zijn om het hele gezin te voeden (maar als ruimte een probleem is, is het mogelijk om een ​​compacte gasbarbecue te kopen grill voor uw outdoor kookbehoeften). Velen van hen zijn ook uitgerust met handige functies zoals een temperatuurmeter, een rotisseriebrander, een schroeibrander, smaakrepen, verschillende kookroosters, roestvrijstalen grillroosters en een elektronische ontsteking op batterijen.

Om u te helpen bij uw zoektocht naar de beste gasbarbecues, hebben we een aantal van de meest populaire modellen op de proef gesteld door hamburgers, hele vogels, ribben en andere gerechten te bereiden. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt.

De Weber Genesis II E-335 is over het algemeen de beste.

Deze barbecue op vloeibaar propaangas heeft hoge kosten. Dat gaan we niet overslaan. Als je echter serieus wilt grillen en bereid bent een forse investering in je buitenkeuken te doen, is deze Weber-grill zonder twijfel een topkeuze, dankzij het grote grilloppervlak en de verhoudingen van het kookrooster.

Dit Weber-model is uitgerust met een hele reeks hoogwaardige specificaties. Het primaire kookoppervlak meet 513 vierkante inch en wordt aangedreven door 39.000 BTU’s. Het bevat ook een neerklapbaar warmhoudrek, een zijbrander van 12.000 BTU en roestvrijstalen kookroosters voor het vasthouden van warmte, zodat u nooit kookruimte tekort komt. Twee kastdeuren verbergen een opbergvak met twee planken onder de grill voor keukengerei en benodigdheden, dat toegankelijk is via twee kastdeuren. Dat betekent wel dat de propaantank buiten de grill moet worden gehouden, maar de hangende brandstofindicator en gemakkelijke toegang maken dit naar onze mening meer een gemak dan een doorn in het oog.

Bovendien is de Genesis II E-335, samen met andere Genesis II-modellen en de Spirit II-reeks, een van Weber’s iGrill 3-compatibele modellen. Deze toevoeging van $ 110 wordt aan de voorkant van de grill bevestigd en biedt plaats aan maximaal vier Bluetooth-temperatuursondes tegelijkertijd. Met een bijbehorende app voor iOS en Android kun je de temperatuurvoelers op afstand in de gaten houden, zodat je in de gaten kunt houden wat er in je keuken gebeurt.

Tijdens onze tests hebben we de Genesis II E-335 vloeibare propaangrill gebruikt om verkoolde hamburgers te bereiden met een klein roze hart, een knapperige kippenhuid met sappig vlees en ribben die van het bot vallen. Voeg daar de 10 jaar garantie van Weber op alle grillonderdelen aan toe en deze propaangasgrill met gietijzeren rooster gaat jarenlang mee, zelfs onder de meest veeleisende gebruiksomstandigheden.

De Char-Broil Commercial 3-pits is het beste middenklasse model.

De driepits RVS variant van Char-Broil kost ongeveer de helft van de prijs van het bovengenoemde Weber type. Voor $ 529 krijg je een vloeibare propaan- en aardgasgrill die de meeste kooktaken probleemloos aankan.

Char-Broil maakt gebruik van een technologie die bekend staat als Tru-Infrared, dat bestaat uit een systeem van geperforeerde emitterplaten die voedsel isoleren van de vlam, waardoor de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld en er minder opflakkeringen optreden. In vergelijking met andere modellen waren er aanzienlijk minder opflakkeringen, maar houd er rekening mee dat je de vlam niet kunt zien bij het aansteken van de grill of het regelen van de temperatuur, dus houd daar rekening mee.

Er is minder stroom dan de Weber, met 25.500 BTU’s verdeeld over 420 vierkante inch primaire kookoppervlak, en er zijn geen slimme grillmogelijkheden zoals bewaking op afstand om dit goed te maken. Naast een zijbrander en tankopslag achter twee kastdeuren, wordt dit Char-Broil-model geleverd met een rotisserie-opzetstuk. Hij wordt gedekt door een garantie van 10 jaar, net als de Weber.

Het eten gekookt op onze Char-Broil-testeenheid was heerlijk, maar het was iets minder knapperig en aangebraden dan het eten gekookt op de Weber. De beste combinatie van functies en prestaties van de modellen die we hebben geëvalueerd, is te vinden in deze buitenbarbecue met een roestvrijstalen brander, die ongeveer $ 500 kost.

De Char-Griller E3072 3-pits is de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Niemand heeft ooit gezegd dat je honderden dollars moest uitgeven aan een barbecue om er tevreden mee te zijn. De E3072 van Char-Griller is daar het bewijs van. Als je de zijbrander van 12.000 BTU niet in overweging neemt, levert dit model maar liefst 40.800 BTU aan vermogen over een enorme kookruimte van 438 vierkante inch.

Toen we deze grill evalueerden, viel het meest op hoe snel deze een temperatuur bereikte in vergelijking met andere modellen. Het was ook bestand tegen de hitte. Helaas bleek dit een belemmering te zijn tijdens ons testproces. Door de hoge hitte die door het gietijzeren kookrooster werd gegenereerd, waren de hamburgers en vogels aan de buitenkant verschroeid. Als je besluit dit model aan te schaffen, houd hier dan rekening mee en begin met een lagere kookstand. De ribben waren superieur, waarschijnlijk als gevolg van de twee schoorstenen, die waren ontworpen om op lage en gematigde temperaturen te koken.

Dit specifieke model heeft geen opbergkast. De propaantank is aan de voorzijde verborgen onder een gebeeldhouwde sierplaat. Hoewel dit een esthetisch acceptabel compromis is, bleek het reiken tussen de zijbalken en rond het paneel om de tank te openen en af ​​te sluiten een zeer moeizame onderneming. Ondanks deze kleine ongemakken biedt deze barbecuegrill veel functionaliteit en kracht tegen een zeer betaalbare prijs.

Andere grills die we hebben geprobeerd zijn:

De redactie van Smart Home is al een aantal jaren bezig met het voorbereiden en uitdelen van grillinformatie. Naast de hierboven genoemde gasbarbecues, vindt u hier een lijst van de andere gasbarbecues die we hebben geëvalueerd. Deze lijst bevat niet de vele modellen die we in de loop der jaren hebben geëvalueerd en die niet langer beschikbaar zijn voor aankoop. Houd er rekening mee dat deze lijst niet uitputtend is.

Char-Broil Signature Series vierbrander: Deze grill heeft vier branders en is gemaakt door Char-Broil. In 2019 hebben we dit goed gebouwde en functionele Char-Broil-model op de proef gesteld. Uit onze tests bleek dat het in het midden van het pakket zat en het opgewaardeerde model wordt momenteel aangeboden met een premie van $ 1096. Het kookgedeelte is overvloedig en er zijn ook een zijbrander en kastdeuren. Voor degenen die van houtskoolgrills houden, is het model van Broil een solide keuze, hoewel er mooiere grills verkrijgbaar zijn van andere fabrikanten voor dezelfde prijs.

KitchenAid 720-0891C: een keukenmixer, de KitchenAid 720-0891C. Hoewel het ontwerp en de kleuropties van KitchenAid uitstekend zijn, waren de prestaties van deze $ 300, tweepits gasbarbecue teleurstellend in alle drie de tests. Zoek je een grill met twee branders, dan is de Weber Spirit II E-210 een betere optie.

Ondanks zijn gestroomlijnde esthetiek en robuuste constructie, heeft dit Napoleon-model met drie branders geen indruk op ons gemaakt tijdens onze tests. Napoleon Rogue met vier branders: hoewel de Char-Broil-brander met 3 branders duur was en $ 699 kostte, had hij aanzienlijk betere resultaten.

Met 63.000 BTU’s en een turbobrander met een porseleinen gietijzeren rooster voor het aanbraden, biedt de Dyna-glo vijfpits veel vermogen voor het koken van grote hoeveelheden voedsel. Koken was ongelijk, om nog maar te zwijgen van andere problemen, zoals zijplanken die niet neerklapbaar zijn, een vreemd ‘specerijopslag’-gat en het ontbreken van een speciale tankruimte die belangrijker aanvoelde, zelfs voor een bescheiden prijs van $ 279.

Hoe stellen we gasgrills op de proef?

De volgende tests zijn uitgevoerd om de beste gasbarbecue te bepalen en om een ​​idee te krijgen hoe deze grills werken in verschillende kookinstellingen. Deze tests laten zien hoe efficiënt en gelijkmatig een grill verschillende soorten vlees kookt (of niet gaart) met behulp van verschillende procedures en warmte-instellingen.

Ribben De ribben zijn onze eerste en belangrijkste test. Een aangesloten thermometerset of software die nauwkeurige gegevens vastlegt, werd in deze ronde niet gebruikt omdat het anekdotisch van aard is. Elke grill wordt 10 minuten op hoog voorverwarmd voordat hij wordt afgeschakeld naar lage, indirecte warmte. Afhankelijk van de grootte van de grill, kan dit inhouden dat een of twee branders volledig worden uitgeschakeld.

We bereiden een rek met korte ribben in St. Louis-stijl door het buitenste membraan te verwijderen en ze op smaak te brengen met een universele rub die we ook gebruiken voor ribben en kip. Vervolgens worden de ribben op een stuk aluminiumfolie geplaatst en gedurende drie uur gegrild, waarbij het deksel tijdens het proces afgedekt blijft.

Het is mogelijk dat rib-enthousiastelingen deze relatief snelle en rookvrije kookmethode niet goedkeuren, maar het stelt ons in staat om te laten zien hoe effectief een standaard propaangasgrill low en slow kan koken. Ribben kunnen zacht en heerlijk zijn, zelfs na slechts drie uur kooktijd, wat als een kleine hoeveelheid tijd wordt beschouwd.

Kip

We hebben een hele kip gegrild om de grill op de proef te stellen met een matige kooktijd en matige warmte-instellingen. Begin met het voorverwarmen van de grill op hoog gedurende 10 minuten, verlaag dan het vuur tot medium en schakel de branders uit om een ​​indirecte warmtebron te creëren.

Nadat de vogel is bijgesneden en gekruid, plaatsen we hem in een braadslee en steken we één temperatuursonde in elke kipfilet, voor in totaal twee sondes per kipfilet (dit is een belangrijke stap, zelfs als de grill een ingebouwde in thermometer – omdat onvoldoende verhitte kip voor niemand goed is). Om ervoor te zorgen dat onze resultaten zo eerlijk mogelijk zijn, hebben we alle kippen zo dicht mogelijk bij 5,5 pond gehouden.

Aan de temperatuurvoelers zijn een datalogger en een met software geladen laptop bevestigd, waarmee eens per twee seconden de binnentemperatuur van elke kipfilet wordt geregistreerd. Kook elke kip totdat de interne temperatuur van beide borsten 165 graden Fahrenheit bereikt, wat als veilig wordt beschouwd voor consumptie.

Een krokante buitenkant en vlees dat volledig gaar, maar niet droog is, moet aanwezig zijn op een gegrilde kipfilet. We doen deze test in drie rondes, waardoor we voor elke grill een nauwkeurige gemiddelde kooktijd kunnen bepalen.

Hamburgers

Burgers zijn het laatste onderdeel van onze grillevaluaties. We nemen 5,3 ons 80/20 rundergehakt en vormen het tot pasteitjes met een uniforme dikte. Die pasteitjes worden in een grillmand geplaatst en een temperatuursonde wordt in een hoek van 45 graden in het midden van elke burger gestoken om ze te koken.

De mand wordt op de grill geplaatst zodra de grill 10 minuten op de hoogste stand is opgewarmd. Ongeveer zes minuten na het kookproces draaien we de mand om en controleren we de interne temperatuur. Zodra de laatste burger in de mand is gekookt tot 145 graden Fahrenheit, wordt de batch als voltooid beschouwd. In deze test wordt een “uitstekende” burger gedefinieerd als een burger met een geweldige verkoling aan de buitenkant en een lichtroze binnenkant.

Burgertests identificeren eventuele hotspots op het kookoppervlak van de grill als een burger tijdens elke testsessie consequent 145 graden Fahrenheit bereikt voor de anderen.

In onze tests was een gemiddeld temperatuurbereik van 15 tot 20 graden Celsius tussen de snelste en langzaamste pasteitjes in een batch de norm. Wanneer we temperatuurverschillen in het bereik van 30 tot 40 graden beginnen op te merken, moeten we ons zorgen maken.

De specificaties nader bekijken

Bij het vergelijken van verschillende gasbarbecues zijn het niet allemaal appels met appels, zoals je zou verwachten. De prestaties van elke specifieke gasbarbecue zullen waarschijnlijk verschillen vanwege de verschillende grillformaten, grillroosters en BTU-niveaus die in de grills worden gebruikt. Desondanks zijn er enkele kanttekeningen te plaatsen bij de situatie.

Op de gemiddelde of hoge stand is een van de dingen die onze testgegevens laten zien, hoe snel een grill zelfstandig kan koken. Dat betekent niet dat elke grill is voorverwarmd tot dezelfde temperatuur als de andere. Het betekent gewoon dat we de knoppen op de grills op middelhoog vuur hebben gezet, wat door de grills zelf werd aangegeven.

De onderstaande grafiek vergelijkt de gemiddelde kooktijd voor kip en hamburgers op elke grill in de loop van drie identieke experimenten. We blijven de klok draaien totdat de laatste burger 145 graden Fahrenheit bereikt en de laagste kipfilet 165 graden Fahrenheit bereikt.

Maak je geen zorgen als snelheid niet je belangrijkste overweging is. Er zijn verschillende aspecten die u kunt evalueren om te kiezen welke grill het beste bij u past.

Welke specifieke is het precies? Afhankelijk van je kookstijl kan het wel of niet nodig zijn. Je hebt een grill nodig met een groot primair kookoppervlak, evenals een warmhoudrek en een zijbrander als je regelmatig voor grote groepen mensen kookt. Sommigen van jullie hebben misschien ook sterke emoties met betrekking tot de kookroosters – of ze nu van roestvrij staal, gietijzer, porselein-gecoat of zelfs porselein-gecoat gietijzer moeten zijn – en of ze in de keuken moeten worden gebruikt.

Bestudeer elke beschrijving zorgvuldig om er zeker van te zijn dat u precies krijgt wat u zoekt. Als je van plan bent om je gasgrill alleen te gebruiken om af en toe een paar hamburgers om te draaien, blijf dan bij een goedkoper of kleiner model gasgrill. Deze zullen natuurlijk niet werken als u respectievelijk op zoek bent naar een draagbare gasbarbecue of een binnengrill.

Als je eenmaal hebt bepaald welke grill het beste bij je past, vergeet dan de accessoires niet. Grillhoezen en grillgerei zoals een grillborstel, een thermometer om te controleren op voedselveilige temperaturen en lekbakvoeringen zijn allemaal dingen waar je naar wilt zoeken. Het vergelijken van grootte, vermogen, garantie en andere kenmerken is eenvoudig met deze tabel.