Connect with us

ALGEMEEN

7 redenen waarom jij nog steeds single bent

Gepubliceerd

op

Waarom lijken sommige mensen altijd in een gelukkig relatie te zitten, terwijl anderen (zoals jij) single blijven? Je bent niemand een excuus verschuldigd, maar wanneer je zelf beter wilt begrijpen waarom je nog steeds single bent, dan zijn de volgende zeven redenen voor jou.

1. Keuze
De meest voor de hand liggende reden waarom je single bent is omdat je er bewust voor hebt gekozen. Of je nou wilt genieten van je single-leven, je de ware nog niet gevonden hebt of überhaupt nog niemand gevonden hebt, jij zult er vast en zeker je eigen redenen voor hebben.

2. Hoge standaard
Sommige mensen noemen dit kieskeurig. Ben je single, maar heb je wel tal van keuze, dan zou dit goed het geval kunnen zijn. Denk je dat jij tot deze categorie single mannen behoort? Probeer eens wat soepeler te zijn en je minder zorgen te maken over het perfecte plaatje. Dat wil echter niet zeggen dat je zomaar met de eerste de beste een relatie moet beginnen. Kijk wat echt belangrijk is in een partner en probeer iemand beter te leren kennen, wellicht wordt je positief verrast.

3. Wanhopig
Er is niets minder aantrekkelijk dan pure wanhoop. Het is vrij gemakkelijk aan mensen te zien wanneer ze iets van je willen. Herken jij dat hoe meer je achter een relatie aan zit, des te meer het van je wegrent? Dan kun jij je vast voorstellen dat dit te maken heeft met het feit dat je te graag wilt en dus wanhopig bent. Focus op jezelf en op wat jij toevoegt binnen een relatie. Wanhoop groeit enkel als je aan bepaalde verwachtingen wilt voldoen.

4. Je speelt op safe
Het is een heel romantisch idee om in het lot van de liefde te geloven, maar in werkelijkheid blijkt dit niet bepaalt te werken. Wanneer je wel liefde wilt maar geen stappen onderneemt of als je een bepaalde visie hebt op hoe een relatie er uit moet zien, dan gaat dit over jou. Stop met het beperken van jezelf en probeer nieuwe dingen. Zorg wel dat je het leven de kans geeft, dus ga op avontuur en ontmoet nieuwe mensen.

5. Je bent bang vast te zitten
Je houdt van je onafhankelijkheid en dat wil je absoluut niet kwijt. Wellicht heb je eerder een relatie gehad, waarin je het gevoel had dat je opgesloten zat. Je ex-partner bouwde haar hele leven rondom jou en dit zorgde ervoor dat je niet vrij was om te gaan en staan waar je wilde. Wil je een leven waar je nooit verantwoording hoeft af te leggen en volledig je eigen ding kunt doen, dan is het vrijgezellenleven de beste optie voor jou; maar wil je echt een relatie, dan zul je ook respect moeten hebben voor de weg die jouw partner bewandelt. Laat je partner jouw leven iets meer beïnvloeden dan wat voor jou comfortabel is, maar behoud je onafhankelijkheid.

6. Je hebt geen interesse in een relatie
Waarom een relatie, wanneer je veel gelukkiger bent als vrijgezel? Ben je happy single en heb je al verschillende relaties gehad, maar was het simpelweg niets voor jou? Dan is dit de categorie waar jij toe behoort. Anderen vinden jou misschien een player, maar jij bent gewoon liever niet gebonden. Zolang je duidelijk bent over jouw intenties en zij dit oké vindt, dan is dit een win-win situatie.

7. Onvoldoende moeite instoppen
De laatste reden geldt voor mensen bij wie hun relatie nooit lang stand weet te houden. Net wanneer het een beetje serieus begint te worden, valt de relatie uit elkaar. Je had niet per se verwacht dat de relatie tot een einde zou komen, maar je weet het simpelweg niet langer vol te houden. Als er nu een belletje gaat rinkelen en je herkent jezelf ook deels bij #5 en #6, dan is de kans groot dat je te terughoudend bent naar je partner. Bedenk waarom je echt een relatie wilt en zie je partner niet als een voorbijganger, maar als je wederhelft.

Sta stil bij de keuzes die je maakt en bedenk met wie of met wie jij samen het beste invulling kan geven aan jouw leven. Overigens ontdekten wetenschappers onlangs waarom jij beter single kunt blijven.

Trending