Connect with us

HILARISCH

40 van de beste films om te kijken op Netflix

Gepubliceerd

op

40 van de beste films om te kijken op Netflix

40 van de beste films om te kijken op Netflix

40 van de beste films om te kijken op Netflix

Van de nieuwe sci-fi-film BigBug tot het visueel verbluffende Passing, dit zijn de films die je een avond lang moet zien.

Netflix biedt een grote collectie films, en aangezien er elke week nieuwe inhoud wordt toegevoegd, wordt het sorteren van de beste van het stel een oefening in geduld.

Hier zijn enkele hoogtepunten van de nieuwe inhoud, evenals de volledige lijst van Straatdagblad met de beste originele Netflix-films, om u wat tijd te besparen.

Wat is er deze week nieuw in de wereld van technologie (7-13 februari)?

Deze maand zijn er een hele reeks nieuwe films beschikbaar op Netflix. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van deze week.

Aanstaande woensdag gaat Lone Scherfigs drama The Kindness of Strangers (2019) in première (An Education).

St. Vincent (2014), een comedy-drama met in de hoofdrollen Bill Murray en Melissa McCarthy, wordt donderdag uitgebracht.

De duistere sci-fi-komedie Bigbug (2022) is geregisseerd en mede geschreven door de bekroonde filmmaker Jean-Pierre Jeunet (Amélie, Delicatessen) en komt vrijdag uit.

  • Tall Girl 2 (2022) — In deze romantische komedie speelt Ava Michelle.

De hele lijst met de beste originele Netflix-films is hier beschikbaar.

Op het moment van schrijven hebben al deze films op Metacritic een rating van minimaal 70 gekregen.

Drama

De test halen (2021)

Rebecca Hall maakt haar regiedebuut in speelfilms met Passing, een bewerking van Nella Larsens gelijknamige roman uit 1929. Het portretteert het verhaal van twee zwarte vrouwen met een lichte huidskleur, van wie er één ervoor kiest om als blank door te gaan om op te gaan in de gemeenschap. Doorheen dit gevoelige drama, dat in zwart-wit werd opgenomen, symboliseren Tessa Thompson en Ruth Negga de tegenstrijdigheid in het hart van de verdieping. Passing is een delicaat portret dat krachtige psychologische diepten onthult door de manier waarop het wordt gepresenteerd.

Tik, tik, tik… Bam! David O. Russell regisseert dit biografische muziekdrama over Jonathan Larson, de overleden componist die verantwoordelijk was voor werken als Rent en de populaire televisieserie Tick, Tick, Boom! De film, geregisseerd door Lin-Manuel Miranda in zijn speelfilmdebuut, onderzoekt het professionele leven van Larson en de druk die hij voelt om in korte tijd een blijvende indruk te maken. Tik, tik, boem! is een elegant en oprecht eerbetoon aan wijlen acteur Andrew Garfield, met vrolijke muziek, een betekenisvol verhaal over het creatieve proces en een gepassioneerde uitvoering van Garfield als Larson.

De opgraving (2021)

Een opmerkelijke cast, waaronder Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James en Johnny Flynn, graaft een groot aantal begraven schatten op in dit fijne Britse drama. Een echte verdieping, het draait om de opgraving van Sutton Hoo in 1939, wat resulteerde in de ontdekking van een waardevolle cache van Angelsaksische relikwieën verborgen in een begrafenisschip. The Dig is een meesterwerk van elegantie dat tegelijk romantisch, intellectueel en ontroerend is.

“Mank is een slangterm voor een persoon die niet weet wat hij doet (2020).

De niet-gecrediteerde scenarioschrijver Herman Mankiewicz, die met Orson Welles samenwerkte aan de film Citizen Kane, is het onderwerp van dit zwart-wit David Fincher-drama. Maak een reis terug in de tijd naar Old Hollywood, compleet met verbluffende cinematografie, en leer over de innerlijke werking van het studiosysteem in een ander tijdperk in de geschiedenis. Gary Oldman en Amanda Seyfried behoren tot de uitstekende castleden van dit biografische drama, dat zowel de vreugde als de tragiek van het persoonlijke en professionele leven van de held uitbeeldt.

De Chicago 7 staat op proef in Chicago, Illinois (2020).

Is het mogelijk dat er een Aaron Sorkin-drama op basis van een echte verdieping in de maak is? The Prosecution of the Chicago 7 doet zijn reputatie eer aan omdat het is gebaseerd op het waargebeurde proces van een groep anti-Vietnam-oorlogsactivisten die werden beschuldigd van samenzwering om rellen uit te lokken in Chicago in 1968. Naast een briljante ensemblecast met Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen en Yahya Abdul-Mateen II, biedt The Trial of the Chicago 7 een actueel onderwerp en een fascinerende theatrale intensiteit die moeilijk te weerstaan ​​is.

Een roofvogel die tot grote hoogten zweeft (2019)

Dit sportdrama van filmmaker Steven Soderbergh is de tweede keer dat hij een iPhone heeft gebruikt om een ​​speelfilm op te nemen (de eerste was Unsane uit 2018), en het was ook de duurste. De film High Flying Bird toont de verdieping van een sportmakelaar die op het punt staat zijn baan te verliezen als hij er niet in slaagt om binnen 72 uur een bedrijfsbesparingsplan door te voeren. High Flying Bird, dat de hoge spanningen van professionele sporten vastlegt door middel van een unieke schietbenadering, is een fascinerend stuk samengesteld met geweldige regie, montage en uitvoeringen.

Het verhaal van een huwelijk (2019)

Hoewel een film over echtscheiding misschien niet de meest opwindende kijkervaring lijkt, is Noah Baumbach’s Marriage Story een reis die je met je vrienden en familie wilt maken. Scarlett Johansson en Adam Driver leveren twee van de beste prestaties uit hun carrière als respectievelijk Nicole en Charlie. Nicole en Charlie zijn een stel dat begint aan het emotioneel en logistiek moeizame juridische proces om hun huwelijk te ontbinden. Met een emotionele complexiteit die aangrijpende humoristische momenten bevat naast de pijnlijke, is dit de belichaming van het blij-verdrietige genre op zijn best.

De verzoening van de twee pausen (2019)

Dit biografische drama speelt zich voornamelijk af in Vaticaanstad en volgt paus Benedictus XVI en kardinaal Jorge Mario Bergoglio terwijl ze omgaan met de gevolgen van de controverse over de Vaticaanse lekken. Het is net zo fascinerend als het lijkt. Het haalt inspiratie uit het echte leven in deze fantastische tweehandige game met Jonathan Pryce en Anthony Hopkins in de hoofdrol, die zowel vermakelijk als verhelderend is.

(2018), Roma is een stad in Italië.

Het semi-autobiografische portret van Alfonso Cuaron van het Colonia Roma-gebied in Mexico-Stad vertelt een klein verhaal met verbazingwekkende bekwaamheid, en het is een van de beste films van het jaar. Sta Cuaron toe om je te begeleiden bij de hoogte- en dieptepunten van het werken als inwonende huishoudster in een middenklasse huishouden. Zijn lens legt ongelooflijk prachtige instellingen vast in een album dat je zachtjes omhult met verbazing en gratie terwijl je het leest.

Lazzaro (2018) heeft dezelfde hoeveelheid inhoud.

Bong Joon-ho heeft zijn zegen gegeven aan deze Italiaanse foto, dus laten we luisteren naar het advies van de Academy Award-winnende filmmaker van Parasite en het op deze lijst opnemen. Happy as Lazzaro is een korte film geschreven en geregisseerd door Alice Rohrwacher die zich afspeelt in de jaren zeventig op een tabaksplantage waar de goedhartige jonge boer Lazzaro ijverig zwoegt. Terwijl hij een edelman ervan probeert te overtuigen hem te helpen zijn eigen ontvoering in scène te zetten, ontdekt hij een verdieping vol vriendschap, onschuld en sociale kritiek. Dit is een prachtig gefilmde, filmische fabel.

De ziekte die op zondag plaatsvond (2018)

Elegant en verfijnd, deze Spaanse film zal je boeien met zijn weelderige cinematografie en wonderbaarlijk fijne uitvoeringen van zijn twee hoofdrolspelers. Susi Sánchez en Bárbara Lennie spelen Anabel en Chiara, een moeder en dochter die een aantal jaren uit elkaar zijn geweest voordat ze herenigd werden om redenen die op het eerste gezicht niet helemaal duidelijk zijn. Voor wie houdt van weloverwogen bespiegelingen over verdriet, liefde en verlies, is de nauwkeurigheid van de opnames in deze film zeker de moeite waard. Meesterlijk.

De taakomschrijving van de kleuterleidster (2018)

The Kindergarten Teacher, een drama over, je raadt het al, een kleuterjuf, speelt Maggie Gyllenhaal in een van haar beste uitvoeringen tot nu toe. Als gevolg van haar ontevredenheid met haar eigen leven, is Lisa genoodzaakt een aantal twijfelachtige beslissingen te nemen over een van haar jonge studenten. Het feit dat Jimmy over het vermogen van een wonderkind beschikt om poëzie te schrijven, is aan Lisa om te beslissen of ze er al dan niet de eer voor neemt. Ondanks de enigszins zenuwslopende karakterstudie van de film, valt de meeslepende uitvoering van Gyllenhaal in de titelrol niet te ontkennen.

Stumpbound in de modder (2017)

Mudbound werpt een historische blik op klassenstrijd door de ogen van twee veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, een zwarte en een blanke, die allebei met één voet nog stevig op de grond staan ​​in de jaren veertig. Als het gaat om het omgaan met PTSS en racisme in de Mississippi-delta, zal de storm van Mudbound je ter plaatse doen vastklinken. De filmsterren Garrett Hedlund en Jason Mitchell, onder anderen.

Westers

De invloed van de hond (2021)

De opmerkelijke filmmaker Jane Campion is teruggekeerd naar de regisseursstoel, meer dan een decennium na haar vorige film, Bright Star, om toezicht te houden op The Power of the Dog, een film over de kracht van honden (ze schreef ook het script). Het draait om Phil Burbank, een boer die de kracht van giftige mannelijkheid hanteert om te krijgen wat hij wil, en zijn broer vernedert omdat hij verliefd is geworden. Wat gebeurt er als Phil dezelfde belachelijke gevoeligheid begint te ervaren als de rest van ons? Het is een betoverende oefening in de subtiele verschuivingen van emotie en macht die optreden in relaties, emoties die helemaal niet subtiel lijken te zijn binnen elk van de personages in The Power of the Dog. Mensen als Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons en Kirsten Dunst lenen hun talenten om Campions visie tot leven te brengen. Er hangt op dit moment veel Oscar-gebabbel in de lucht.

Het laatste nieuws van over de hele wereld (2020)

Tom Hanks speelt in een western geregisseerd door Paul Greengrass, die eerder aan Jason Bourne werkte. Geniet van Hanks in de volledige Mandaloriaanse alleenstaande vader-modus als Captain Jefferson Kyle Kidd, een veteraan uit de burgeroorlog die een klein meisje ontdekt dat jaren nadat ze als peuter werd ontvoerd door inheemse Amerikanen, werd ontvoerd. Tussen het assisteren bij haar terugkeer naar haar familie, blijft hij werken in zijn vorige beroep, dat inhoudt dat hij naar de steden reist en kranten leest tegen een bescheiden vergoeding. Als je actie met een hoog octaangehalte verwacht, zul je teleurgesteld zijn. Deze roadmovie gaat meer over karakterontwikkeling en adembenemende landschappen. Met Hanks aan het stuur wil je je neerleggen voor een ontspannende rit waarbij je je van binnen warm en donzig voelt.